Annonce
Sport

Ambitiøs melding: Stærk Holsted-trup skal kæmpe med om DM-titlen

I sidste sæson sluttede Holsted på en skuffende sjetteplads i grundserien i speedwayligaen. Senere reddede klubben dog en bronzemedalje i land, men sportschef Lars Munkedal sigter højere. Foto: Chresten Bergh

I sidste sæson endte Holsted godt nok med at vinde en bronzemedalje i ligaen, men ellers der var det generelt en sløv omgang. Det skal der laves om på i 2019, understreger sportschef Lars Munkedal.

- Målet er at komme til at køre superfinalen i Holsted. Det er helt klart, men farven på medaljen vil jeg ikke spå om endnu.

Lars Munkedal, der i en årrække var en meget succesfuld holdleder i Slangerup, er nu sportschef i Holsted, og han har altså store ambitioner.

- Vi skal kæmpe med, hvor det er rigtig sjovt, og jeg mener, at vi har holdet til det. Kan vi få det hele til at klikke og så ellers undgå skader, skal de andre være gode for at slå os, mener Lars Munkedal.

Og sportschefen, der også kommer til at være holdleder for ligaholdet, har mange stærke kort på hånden.

- Jeg satser stort set udelukkende på danske kørere. Det har jeg de bedste erfaringer, og jeg er meget tilfreds med, at det er lykkedes for os at få det hele på plads.

På A-pladsen er Nicki Pedersen vanen tro det klare førstevalg, mens Kenneth Bjerre er en særdeles velkvalificeret substitut, mens Munkedal har valgt Nicolai Klindt, René Bach og Nicklas Porsing som B-kørere.

- Klindt og Bach er umiddelbart lidt foran Porsing i det spil, men han vil slås for det, og han vil vise, at han er den bedste af de tre, så den konkurrence ser jeg selvfølgelig frem til.

Annonce

Tag det seriøst

På C-pladsen har Holsted et meget stærkt kort i Rasmus Jensen, der i mange sæsoner har været B-kører.

- Sådan ser jeg også på det, men Rasmus skal jo også vise det. Ingenting kommer af sig selv, og det skal tages seriøst.

På C-pladsen råder Holsted også over Jonas Jeppesen og tjekkiske Matej Kus, mens Sam Jensen er førstevalg som D-kører, hvor Sebastian Mortensen, Emil Breum og Martin Steen Hansen også kan komme i betragtning.

Sidstnævnte styrtede meget alvorligt i sidste sæson og forventes derfor ikke klar til sæsonstarten. Løbskalenderen er ikke offentliggjort endnu, men det ser ud til, at Lars Munkedal får fornøjelsen af at møde sin gamle klub i første runde.

Holsted-Slangerup skal nemlig køres onsdag den 24. april på Moldow Speedway Arena.

- Jeg har haft kørerne samlet en enkelt gang, og vi mødes faktisk igen sidst i denne måned. Og jeg fornemmer stor vilje og energi, så jeg tror fuldt og fast på en rigtig god sæson for Holsted, hvor vi forhåbentlig også kan trække nogle flere tilskuere ud på anlægget, siger Lars Munkedal.

Holsted-Slangerup skal nemlig køres onsdag den 24. april på Moldow Speedway Arena. Holsted var senest dansk mester i 2014.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Annonce