Annonce
Erhverv

Ambitiøs træspecialist skifter navn og strategi

Da BF12 blev bedt om tilbud på lakering af elementer til en ny skole, blev det til et partnerskab i stedet for det traditionelle kunde-leverandør-forhold. Det betød, at BF12 blandt andet kunne hjælpe med at bygge legehuse. Foto: BF12
Bording Fronts bliver til BF12 og vender ryggen til rollen som den klassiske underleverandør. I fremtiden handler det om værdiskabende partnerskaber med kunder i køkken- og møbelindustrien samt ikke mindst inden for byggeriet, som er et forretningsområde i vækst.
Annonce

BORDING: Det handler om meget mere end et nyt logo, når Bording Fronts, som blandt andet er underleverandør til TCM Group (Tvis Køkkener), nu skifter navn til BF12.

Investeringer i produktionen og en vellykket satsning på løsninger til byggeriet har i løbet af tre år øget medarbejderstaben fra 25 til 45 og vendt en trængt økonomi til millionoverskud. Senest 2,8 mio. kroner før skat i 2018.

Nu er direktør Jørgen Kristensen klar til at tage det næste skridt med navneskiftet som den synlige markering. Bording Fronts – eller BF12 – vil ikke længere betragtes som en underleverandør i klassisk forstand.

Virksomheden vil i endnu højere grad bringe fire årtiers produktionserfaring i spil og være kundens produktionspartner hele vejen fra tegnebræt til levering. Uanset om det er låger til et køkken, komponenter til en reol, eller paneler til et byggeprojekt.

- Vores styrke er ikke standardiseret volumenproduktion. Vi er bedst til kundetilpassede løsninger af den slags, som du ikke bare kører ud og køber i ’pindhallen’. Vi har investeret markant i vores maskinpark, så vi kan udføre alt fra pladeopskæring og savning til færdig overfladebehandling. Det har vi gjort ud fra en strategi om, at kunden ikke skal tre forskellige steder hen for at få løst sin opgave, siger Jørgen Kristensen, som undervejs i processen har sagt farvel til over 40 kunder, fordi opgaverne ikke passede ind i BF12’s nye strategi.

BF12

BF12 er etableret i 1974 og fremstiller træbaserede komponenter til møbel-, køkken- og byggeindustrien.

Virksomheden har adresse på Fabriksvej i Bording og beskæftiger 45 medarbejdere, der udfører alt fra pladeopskæring og savning til overfladebehandling.

BF12 er ejet af direktør og hovedaktionær Jørgen Kristensen, bestyrelsesformand Jørgen Mølholm og salgschef Per Briks.

Læs mere på www.bf12.dk

Annonce

Fra lak til legehuse

Som eksempel på værdien af et partnerskab fremhæver Jørgen Kristensen byggeriet af den 15.000 kvadratmeter store Lindbjergskolen i Hammerum-Gjellerup ved Herning.

Han blev ringet op af tømrermester Bjarne Goddiksen fra Tømrerfirmaet Henrik Kristoffersen A/S i Herning, der havde brug for at få lakeret nogle plader til inventaret på den nye skole, der stod færdig ved indgangen til det nye år og blev indviet af statsminister Mette Frederiksen.

Som dialogen udviklede sig, fik Bjarne Goddiksen øjnene op for, at han med fordel kunne samle en hel stribe af opgaver hos BF12.

Og det endte med, at BF12 kom til at producere samtlige trækomponenter til 16 indendørs legehuse samt akustikpaneler til et af Lindbjergskolens store fællesrum.

Annonce

Flere ressourcer til udvikling

Fornyelsen af BF12-fabrikken blev så småt igangsat i 2013, og de seneste investeringer omfatter blandt andet en ny listeafdeling og en markant udvidelse af lakafdelingen. Højt på ønskesedlen over kommende investeringer står et nyt og større anlæg til pladeopskæring.

Et andet område, som Jørgen Kristensen har fokus på, er digitalisering. BF12 har blandt andet investeret i et nyt ERP-system, hvilket har optimeret fabrikkens drift, produktion og logistik betydeligt.

- Det gør os mere effektive, og medarbejderne har et langt bedre overblik over, hvad de skal lave. Vi forventer, at digitaliseringen kommer til at frigive endnu flere ressourcer, som vi kan bruge til at udvikle os sammen med kunderne. Vi er klar til at tage et hop mere, og vil gerne i gang med mere eksport, siger Jørgen Kristensen.

BF12 henter i dag cirka 15 procent af sin omsætning fra eksport fordelt mellem det svenske og det norske marked.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce