Annonce
Esbjerg

Ambitiøst initiativ åbner for ansøgere: Seks store virksomheder jagter nyuddannede

Styregruppen bag det nye initiativ glæder sig til at komme igang, og der er store forhåbninger forud for den ansøgningsproces, der netop er begyndt. Foto: Education Esbjerg
Education Esbjerg kunne sammen med en række af byens allerstørste spillere i erhvervslivet i slutningen af sidste år præsentere initiativet Co-Bu, der skal sikre kvalificeret arbejdskraft til landsdelen. Og nu er der åbnet for ansøgning til blandt andet Sikkerhedsstyrelsen, Blue Water Shipping og Viking.

Esbjerg: I årevis har Esbjerg haltet bagefter, når det kommer til at tiltrække og fastholde højtuddannet arbejdskraft, men et nyt initiativ med Education Esbjerg i spidsen forsøger nu at lave om på den udvikling.

Sammen med seks af byens store virksomheder har Education Esbjerg iværksat et Co-Business Graduate Program, hvor nyuddannede får mulighed for at prøve kræfter med flere forskellige virksomheder i håbet om, at de på den måde bliver trukket til Esbjerg.

Med i initiativet er Sikkerhedsstyrelsen, Blue Water Shipping, Deloitte, Semco Maritime, Telesikring og Viking Life-Saving Equipment, der netop nu har åbnet for ansøgere til opstart i september.

Annonce

De søger i første omgang seks kandidater, og virksomhederne har sammen besluttet sig at søge fire forskellige profiler, der har det tilfælles, at de skal have fokus på nytænkende opgaver, der kan sikre fremtidens løsninger. Det skriver Education Esbjerg i en pressemeddelelse.

De leder blandt andet efter en civilingeniør profil med interesse for energi, stærkstrøm, maskinteknik, projektledelse eller lignende samt en kommerciel/management profil med interesse for forretningsudvikling, økonomi, digitalisering eller rådgivning og ledelse af organisationsprocesser.

Spændende mulighed

I Sikkerhedsstyrelsen glæder de sig til samarbejdet med de andre involverede virksomheder og de seks kandidater.


Jeg har set det mange gange og mærker det nu selv, hvor jeg er i gang med at flytte min egen familie fra Aarhus til Esbjerg-området. Vi vil give de kommende Graduates den bedste start på karrieren. Det får vi ved at have øje for hele pakken. Derfor er Co-Bu meget mere end blot et graduate program

Anne Sofie Skou Jessen, HR-Partner i Education Esbjerg.


- Sikkerhedsstyrelsen er en styrelse med fuld fart på – vi er ambitiøse, og vi arbejder målrettet for at skabe dynamiske rammer, så borgere og virksomheder træffer sikre valg. Vores arbejdsplads rummer mange faggrupper, og vi arbejder kontinuerligt med at udvikle vores kompetencer og digitalisere vores forretning. Vi ser det som en spændende mulighed at være med i Co-Bu Graduate Programmet, fordi det giver os mulighed for at tiltrække flere ambitiøse nyuddannede talenter – ikke kun til os, men til hele Esbjerg, siger Rikke Dragsbæk Jacobsen, HR Partner i Sikkerhedsstyrelsen.

Annonce

Mere end blot arbejde

Men tanken er, at programmet skal være mere end blot de arbejdsmæssige erfaringer, som gøres hos den enkelte virksomhed. I programmet får kandidaterne et stærkt bånd til hinanden og samtidig et stort og bredt netværk ude hos virksomhederne.

Samarbejdet på tværs af virksomhederne med Education Esbjerg som bindeled skal gøre det muligt at tilbyde unikke kurser, mentorordninger, buddyordninger og et innovationsprojekt, som skal være med til at styrke kandidaterne fagligt såvel som personligt. Og det sociale er også vægtet højt i programmet, og undervejs vil der bl.a. være teambuilding dage, netværksmøder virksomhederne imellem og middagsaftaler.

Derudover skal det også være så nemt som muligt at finde sig til rette i Esbjerg, og derfor er der også planlagt et forløb, hvor der i samarbejde med Esbjergs tilflytterservice vil blive afholdt arrangementer om alt fra at finde det rigtige sted at bo til at hjælpe en eventuel partner til også at lande et drømmejob i området.

- Alt omkringværende et job spiller en mindst lige så stor rolle som jobbet i sig selv. Det skaber energi og overskud, hvis man kender byen og områdets muligheder, er tilpas i sit boligforhold, har et godt netværk og laver aktiviteter af den ene eller anden art i sin fritid. Det betyder noget. Jeg har set det mange gange og mærker det nu selv, hvor jeg er i gang med at flytte min egen familie fra Aarhus til Esbjerg-området. Vi vil give de kommende Graduates den bedste start på karrieren. Det får vi ved at have øje for hele pakken. Derfor er Co-Bu meget mere end blot et graduate program, siger Anne Sofie Skou Jessen, der er HR-Partner i Education Esbjerg.

Der er ansøgningsfrist allerede 4. marts, og der har ifølge Education Esbjerg været stor interesse.

Om initiativet

Graduate Programmet hedder ”Co-Business Graduate Program. (Co-Bu)” og faciliteres af Education Esbjerg.

Deltagende virksomheder: Blue Water Shipping, Deloitte, Semco Maritime, Sikkerhedsstyrelsen, Telesikring og Viking Life-Saving Equipment.

Programmet løber over en 2-årig periode, hvor hver ansat roterer mellem tre arbejdspladser.

Der er seks graduate stillinger.

Ansøgningsfristen er den 4. marts 2021.

Der vil blive afholdt online Co-Bu Talks henholdsvis onsdag den 17. februar 2021 kl. 15-16 og tirsdag den 23. februar 2021 kl. 10-11. Der kan læses mere på co-bu.dk.

Annonce
Team Esbjerg For abonnenter

Kommentar: Derfor kan det meget nemt gå hen at blive en rigtig dejlig lørdag for Team Esbjerg

Danmark

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Brødrene Schmidt sælger deres livsværk: Ingen kan desværre huske prisen

Varde For abonnenter

Izabelas drøm om børn blev knust: Som ironman føler hun sig endelig som en rigtig kvinde igen

Kolding

Uro på bosted får bekymrede beboere i landsby til at samle underskrifter

Esbjerg

Købmandsgruppe bobler af optimisme: Indkalder snart borgerne til møde om ny butik i landsbyen

Samfundet gjorde Erling fortræd: Han blev fjernet som spæd, tvangssteriliseret og kom først ud, da han fyldte 40

Erhverv

Jesper Buch kalder sagen grotesk: - Åndssvage iværksætter-regler bremsede min datters virksomhed

Sønderjylland For abonnenter

Gammelt familiebageri toner nu frem på skærmen: - Vi er spændt på reaktionerne

Han var med til at starte håndboldherrernes medaljeæra - nu skal landsholdskoryfæ sætte det rigtige hold hos Orifarm

Aabenraa

Særdeles hjælpsom dame efterlyses: Betalte regningen for ældre herre i supermarked

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Göring

Tønder

En har budt på sønderjysk campingplads, men må væbne sig med tålmodighed: Forhandlinger er sat på pause

Kolding For abonnenter

Skubbede kammerat ind i soveværelse og skød hen over hovedet på ham med oversavet jagtgevær: 37-årig skal i fængsel i tre et halvt år

Haderslev

Haderslevs dyreste græsplæne: Lys på stadion kan ses langt væk om natten

Annonce