Annonce
Udland

Amerikaner slår rekord med 54 timers svømmetur i Den Engelske Kanal

På grund af strøm kom den 37-årige Sarah Thomas til at svømme 209 kilometer uden pause.

Den 37-årige amerikaner Sarah Thomas blev tirsdag den første person, som har svømmet over Den Engelske Kanal fire gange uden pause.

Maratonsvømmeren begyndte på den første krydsning af kanalen tidligt søndag og sluttede mere end 54 timer senere - efter at have krydset farvandet fire gange, rapporterer BBC.

Tidligere har tre svømmere krydset Den Engelske Kanal tre gange uden stop.

Sarah Thomas, som sidste år blev behandlet for brystkræft, har dedikeret sin bedrift til "alle de overlevende derude".

Hun siger, at hun brugte svømningen som middel til at klare sig gennem kræftbehandlingen.

Det var beregnet, at Sarah Thomas skulle tilbagelægge en samlet strækning på knap 129 kilometer (80 miles), men på grund af stærk tidevandsstrøm og tidevandsbølger kom hun næsten til at svømme 209 kilometer (130 miles).

- Det er en triumf. Hun har testet grænserne for menneskelig udholdenhed, siger den officielle kontrollant af rekordforsøget, Kevin Murphy.

- Det er overvældende og fantastisk inspirerende. Vi var alle meget bevægede til sidst, tilføjer han.

Thomas fejrede sin rekord i Dover - med champagne og chokolade, rapporterer BBC.

Hun svømmede nonstop i 54 timer og 10 minutter.

Hun svømmede over Den Engelske Kanal første gang i 2012 og igen i 2016.

Hun skrev forud for rekordsvømningen på Facebook lørdag, at hun havde ventet i to år på denne svømning.

- Er jeg 100 procent i form? Nej, men jeg er i den bedst mulige form for mig lige nu, og efter det, som jeg har været igennem, så har jeg mere ild og kamp i mig end nogensinde før.

/ritzau/


Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce