Annonce
Trekantområdet

Amerikansk dille har bidt motionister: Pickle Ball enormt populært blandt seniorer

Pickle Ball er det nye sort i hallerne i Strib. Det er en blanding af badminton, bordtennis og almindelig tennis. Foto: Mia Harm Madsen
Mode starter som regel i udlandet og bevæger sig derefter til Europa. I Strib er motionisterne blev bidt af en gal "Pickle Ball".
Annonce

Strib: En dille fra USA har bevæget sig til Strib, og det ser ud som om, den har bidt sig fast. Dillen hedder "Pickle Ball", og spilles i Motion i Dagtimerne, der holder til i Strib Fritids- og Aktivitetscenter. Spillet er en blanding af bordtennis, almindelig tennis og badminton, og den kræver en del vilje og råstyrke at svinge den døde floorballbold hen over det lave net.

Det tog da også lidt tid, før spillet blev populært blandt motionisterne.

- Jeg læste om det på nettet. At det var den hurtigst voksende sport i USA for seniorer, fortæller Lars Mørk, der er frivillig i Motion i Dagtimerne.

Han kunne se, at de mange motionister skulle have tid til at se spillet an, men efter lidt tid er banen til Pickle Ball faktisk booket hele tiden.

Motion i Dagtimerne får fortsat flere og flere medlemmer. På bare det seneste år er der kommet en stigning på 60 medlemmer. Foto: Mia Harm Madsen
Annonce

Stigende medlemstal

Motion i Dagtimerne er - måske - også den hurtigst voksende aktivitet blandt seniorer i Strib.

Medlemstallet bare stiger og stiger, og det til trods for, at der på grund af medlemmernes alder er et naturligt frafald, fortæller Lars Mørk.

Medlemstallet er nu oppe på omkring 240, og det er, selv om man regner det naturlige frafald fra, en stigning på 60 medlemmer siden efteråret 2018.

Så der er tryk på de mange aktiviteter og motionsmaskiner i hallen, og heldigvis er der flere fonde, der gerne støtter den slags.

- Vi har gennem Nordeafonden, DIF og DGI's Foreningspulje og Veluxfonden fået penge til fem nye romaskiner og et musikanlæg. Der er også altid kø til romaskinerne, fortæller Lars Mørk og peger ned mod maskinerne, der ustandseligt er optagede.

Annonce

Nej tak til fodbold

Men mange aktiviteter er populære. Yoga, step, volley, badminton. Ja, faktisk er der ikke rigtig nogen grænser for, hvad man kan få lov at prøve, hvis altså man bare selv kommer med idéerne og et engagement til at føre det ud i livet.

Dog er der én ting, der ikke fungerer blandt seniorerne i Strib:

- Fodbold er aldrig blevet populært. Jeg ved ikke hvorfor. Det foregår udenfor, men der er aldrig nok med til at kunne lave to hold, siger Lars Mørk undrende.

Til trods for én aktivitets manglende engagement, så er det nu altså ikke det, der kendetegner det populære aktivitetstilbud. Lars Mørk ser en strålende fremtid for Motion i Dagtimerne, som han selv har været med til at grundlægge.

- Der kommer flere endnu. Det er der ingen tvivl om, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Budskabet er forstået – vistnok

Annonce