Annonce
Udland

Amerikansk fængselsdirektør fjernes efter Epsteins selvmord

Win Mcnamee/Ritzau Scanpix

Direktøren for det føderale fængselsvæsen i USA er blevet erstattet ni dage efter milliardærs selvmord.

Hugh Hurwitz er blevet fjernet fra sin post som direktør for det føderale fængselsvæsen i USA, Bureau of Prisons (BOP).

Det skriver nyhedsbureauet Reuters mandag.

Den amerikanske justitsminister William Barr har erstattet Hurwitz med veteranen Kathleen Hawk Sawyer, som stod i spidsen for BOP fra 1992 til 2003.

Ifølge Reuters bliver Hurwitz forflyttet til sin tidligere stilling i bureauet.

Årsagen til forflyttelsen af Hurwitz, som har bestredet posten siden maj 2018, er endnu ukendt, skriver Reuters.

Den kommer dog i kølvandet på milliardæren Jeffrey Epsteins selvmord i sin fængselscelle den 10. august.

Epstein sad i Manhattan Correctional Center og var anklaget for menneskehandel og overgreb mod adskillige mindreårige piger. Han risikerede op til 45 års fængsel.

Den 66-årige rigmands selvmord udløste adskillige undersøgelser af fængslet og kritik fra både justitsministeren og flere amerikanske medier.

Kritikken går blandt andet på, at fængslet, hvor Epstein sad, ikke holdt ordentligt opsyn med den indsatte.

Sidste mandag sagde William Barr i en tale i New Orleans, at han var "rystet og ærligt talt vred over fængslets svigt i forhold til at have styr på den indsatte".

Ifølge nyhedsbureauet AP havde vagterne i den enhed, der skulle holde øje med Epstein, taget store mængder overarbejde på grund af underbemanding i fængslet.

Det gjaldt også lørdag morgen den 10. august, da Epstein blev fundet død i sin celle.

Ifølge avisen The New York Times levede fængselspersonalet ikke op til den fastsatte protokol om at tjekke til Epstein hver halve time.

Som direktør for Bureau of Prisons har Hurwitz ført tilsyn med 122 fængsler og haft ansvar for 37.000 ansatte og omkring 184.000 indsatte.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Annonce