Annonce
Udland

Amerikansk kvinde: Jeg havde specielt forhold til Boris

Guy Lewis/Ritzau Scanpix

Premierminister Boris Johnson belastes af forlydender om et tidligere forhold til forretningskvinde fra USA.

En amerikansk forretningskvinde, som står i centrum i en sag om belastende beskyldninger mod den britiske premierminister, siger, at hun havde et "meget specielt forhold" til Boris Johnson, da han var borgmester i London.

Avisen The Sunday Times har tidligere skrevet, at Johnson i sin borgmestertid undlod at meddele, at han havde et personligt forhold til den amerikanske forretningskvinde Jennifer Arcuri, som modtog særlig finansiel støtte via hans borgmesterkontor.

I et tv-interview med ITV afviser Arcuri, som er tidligere model og danser, at oplyse, hvorvidt hun havde "en affære" med Johnson.

- Det spørgsmål vil jeg ikke besvare, men jeg kan sige, at det var et meget specielt forhold, siger Arcuri.

Den 34-årige Arcuri skal ifølge avisrapporter have haft et venskab med Johnson. Andre medier rapporterer, at de havde en affære gennem flere år.

Ifølge The Sunday Times tillod Johnson, at hun deltog i handelsmissioner og modtog sponsorpenge under omstændigheder, hvor hun og hendes selskab normalt ikke ville kunne forvente at modtage en sådan støtte.

Det har skabt overskrifter i London, at Arcuri nu er stået frem og har fortalt, at Johnson har kastet hende væk "som om hun var en gremlin," efter at deres relation er blevet kendt gennem medierne.

Den 55-årige Johnson var gift, da han havde den påståede affære til Arcuri.

Den britiske regeringsleder har siden forladt sin kone efter en romance med en tidligere spindoktor i det konservative parti Carrie Symonds.

Johnson siger, at der aldrig har været grund til at oplyse, at han havde en relation til Arcuri, og at der ikke er holdt noget skjult.

Han siger, at en offentlig regeringsrevision i sidste måned fastslog, at en beslutning om en bevilling på 100.000 pund (875.000 kroner) til Arcuris virksomhed havde været korrekt og lovlig.

Johnson var borgmester i London mellem 2008 og 2016. Han står i øjeblikket midt i en hård valgkamp op til parlamentsvalget i Storbritannien den 12. december.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Kommentar For abonnenter

Kommentar: Knald eller fald for Preben Friis-Hauges lokale ambitioner

På onsdag står slaget om at blive den næste folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen og dermed noget af en skæbnedag for Preben Friis-Hauge med sine 22 år i lokalpolitik mod den 24-årige Morten Møller Sørensen, der af gode grunde har et mindre politisk CV. Venstres lokale medlemmer skal på onsdag pege på den, de tror på. De skal pege på ham, der kan sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Der kan komme en tredje, fjerde og femte kandidat i dagene op til opstillingsmødet, men lige nu er der intet, der peger på, at det skulle blive tilfældet. Opstillingsfasen indtil nu har da også allerede haft det drama, den skulle have. Det er nemt at være bagklog, for havde der stået fem unge kandidater og kæmpet om pladsen, var der nok få, der havde efterlyst vidtåbne arme for alle aldersgrupper fra kredsbestyrelsens side. Tilfældet kunne også have været, at Preben Friis-Hauge og andre kandidater i 50'erne havde brugt deres gode ret til at stille op, uanset kredsbestyrelsens ønskealder for kandidater. Sådan gik det ikke. Kritikken lød, da der kun stod én 24-årig mand og ønskede at blive folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen. Så gik den interne maskine i gang, og både under og efter presset på kredsbestyrelsens Jørgen Nielbæk fik Preben Friis-Hauge god opmærksomhed.

Varde

Linda gør det igen og igen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];