Annonce
Erhverv

Amerikansk storbank tjener milliarder på opsving i USA

John Moore/Ritzau Scanpix
JPMorgan Chase står på den ene side med en milliardprofit og på den anden side bøvler banken med lave renter.

Opsvinget i USA kan også mærkes på bankbøgerne i den amerikanske storbank JPMorgan Chase. Banken har tirsdag præsenteret sit regnskab for første halvår.

I andet kvartal - altså april, maj og juni - har banken haft et resultat på 9,7 milliarder dollar, når alle indtægter og udgifter er gjort op. Det svarer til et overskud på 64,5 milliard kroner.

En del af overskuddet stammer fra, at flere kunder har været i banken for at optage et lån.

Det er ifølge nyhedsbureauet Reuters det bedste resultat, banken nogensinde har præsteret.

- Vi har haft et stærkt andet kvartal og første halvår i 2019, hvor vi har nytte af vores brede, globale forretningsmodel, siger topchef James Dimon.

- Vi fortsætter med at se det positive momentum blandt amerikanske forbrugere - sunde niveauer af tillid, solid jobskabelse og højere lønninger - hvilket man kan se i vores afdeling for forbrugere.

I samme ombæring har storbanken dog også valgt at nedjustere sine forventninger til, hvad den får i renteindtægter i år.

Tidligere forventede banken at hive 58 milliarder dollar ind i indtægter på renter i år. Det har banken barberet en halv milliard dollar af.

Den nyhed betyder, bankens aktie er faldet, trods overskuddet.

JPMorgan Chase er ifølge nyhedsbureauet AP USA's største bank målt på mængden af aktiver.

Hos Goldman Sachs, hvor aktieaktivitet spiller en større rolle, er overskuddet ikke helt på højde med JPMorgan Chase.

Her lyder nettoresultatet på 2,42 milliarder dollar - svarende til 16,1 milliarder kroner. Det er et fald i overskuddet målt med samme kvartal sidste år.

Det er, til trods for at den del af banken, der har med aktiehandel at gøre, egentlig overraskede positivt ifølge Ritzau Finans.

De store banker i USA bruges ifølge Reuters som en strømpil på amerikansk økonomis helbred. Senere på ugen kommer Morgan Stanley, der særligt konkurrerer med Goldman Sachs, med sit regnskab.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Næsten dobbelt så mange uheld på motorvejen ved Kolding: Der er ikke plads til flere biler

Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce