Annonce
EfB

Amerikanske aktionærer er på plads: Tunge drenge i den nye EfB-bestyrelse

EfB's budgetter for 2021 er lagt efter en oprykning til sommer - hvis det ikke lykkes, skal der laves en ny plan. Foto: Jacob Schultz
Michael Kalt, Chien Lee og Paul Conway danner sammen med Palle Guldager Kristensen og Henrik Jensen den nye bestyrelse i EfB. Paul Conway understregede endnu en gang ambitionen om et bedre akademi.

Det var tre af de tunge drenge fra EfB’s nye amerikanske majoritetsaktionær, Michael Kalt, Chien Lee og Paul Conway, der onsdag aften blev valgt ind i bestyrelsen.

De danner sammen med den snart tidligere formand Palle Guldager Kristensen, udpeget af klubbens aktionærer, og Henrik Jensen, tidligere førsteholdsspiller i EfB, udpeget af moderklubben, den nye bestyrelse.

Michael Kalt, der formentlig er et godt bud på en formand, når bestyrelsen konstitueres i løbet af kort tid, skabte et stort navn for sig selv i sportens verden, da han i otte år var med i ledelsen af den amerikanske baseball-klub Tampa Bay Rays. Klubbens præsident Stuart Sternberg gav ham ifølge avisen Tampa Bay Times følgende ord med på vejen, da han stoppede i 2014:

- Michaels bidrag og lederskab over de seneste otte år har været en uvurderlig hjælp til opbygningen af vores organisation.

Chien Lee, der sammen med Paul Conway, sad på podiet ved pressekonferencen, da EfB’s amerikanske storaktionærer tog kontrol over den engelske klub Barnsley i 2017, har lavet sine milliarder i ejendoms- og hotelbranchen og har i de senere år investeret tungt i sportens verden.

Han var den eneste af de tre nye, der ikke var i Esbjerg onsdag aften, og han er i det hele taget ikke en mand, der søger opmærksomhed. Som han forklarede til fodboldklubben Nices hjemmeside i 2019, da han havde købt sig ind der:

- Jeg stiller meget sjældent op til interviews. Hvis jeg vurderer, at det er til klubbens bedste, gør jeg det, hvis ikke, lader jeg være. Jeg jagter ikke opmærksomhed eller interviews, det er ikke min stil, sagde Chien Lee.

Annonce

Conway tog ordet

Så er Paul Conway langt mere tilgængelig. Han satte, allerede da aftalen kom i stand i februar, ord på de nye aktionærers planer med EfB, og det samme gjorde han onsdag aften efter en virtuel, historisk og meget, meget stille generalforsamling, hvor Michael Kalt ikke sagde en lyd.

- Vi valgte at gå ind i EfB, fordi vi følte en meget stor lokal opbakning, og den håber vi fortsat på, og vi ser frem til at møde endnu flere mennesker i Esbjerg, der har taget virkelig godt imod os, sagde Paul Conway, der endnu en gang understregede, at den sportslige plan baserer sig på et ungt hold med mange spillere af egen avl.

- Vi bringer nogle ressourcer ind i klubben, ikke kun økonomi, også data, der skal hjælpe os til at scoute flere unge spillere til vores akademi. Der er helt sikkert ting, der kan gøres bedre i denne klub, og vi skal blandt andet have flere spillere fra akademiet på førsteholdet, sagde Paul Conway.

Generalforsamlingen blev til dels afviklet på engelsk, og den sluttede med, at Palle Guldager Kristensen tog afsked med de tre bestyrelsesmedlemmer, Torben Porsholdt, Allan Østergaard og Søren Copsø, der nu gør plads til de tre nye.

Den nye bestyrelses opgave bliver så at blive konstitueret, og så er det ellers i gang med det praktiske arbejde.

- Forventningen er, at den nye bestyrelse og de nye investorer hurtigt sætter deres aftryk, som direktør Brian Knudsen formulerede det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Lyt til speedwaypodcasten 'Ryttergården': Besøg af Danmarks mest vindende kører nogensinde

Annonce