Annonce
Tarm

Amfetamin: Narkodømt slipper for den hårde paragraf

Den 28-årige fik at vide i retten, at han skal deltage i misbrugsbehandling. Foto: Lev Dolgachov/Scanpix
Annonce

TARM: En 28-årig mand fra Bramming var for nylig tiltalt ved retten i Herning for at sælge narko efter straffelovens §191, som er den såkaldte hårde pusher-paragraf. Manden blev i november sidste år taget af politiet med både amfetamin, hash og skunk i lommerne, da han var i Nygade i Tarm.

Mens han kun havde 8,32 gram hash og 0,84 gram skunk, fandt politiet dog ikke mindre en 65,3 gram amfetamin ved ham. Det var rigeligt til, at manden med rette kunne blive tiltalt for at have amfetamin i så store mængder, at det er beregnet til at sælge.

Annonce

Tjente ikke mange penge

Men i retten forklarede han, at de narkotiske stoffer var til ham selv, og derfor vurderede dommeren, at kun de 40 gram var til videresalg. Da den 28-årige samtidig ikke tjente noget synderligt på salget af amfetaminen, kunne han i stedet straffes efter loven om euforiserende stoffer, hvor strafferammen er noget mindre.

Det var dermed anden gang, at den 28-årige mand skulle dømmes efter loven om euforiserende stoffer. Det blev han nemlig også i december 2019, hvor han fik en bøde på 3000 kroner for at besidde narko til eget forbrug.

Så billigt slap han dog ikke denne gang. Dommen for den nye narko-forseelse lyder på fire måneders betinget fængsel og 100 timers samfundstjeneste. Desuden skal den 28-årige møde op til behandling for sit narkomisbrug.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg For abonnenter

Kommentar: Giv dispensation til Sønderborgs hårde ghetto

Trekantområdet

Finlandsparken er ikke længere en ghetto: Men corona sætter en stopper for festen

Annonce