Annonce
Navne

Amin er gået ind i politik og skærmstrid

Komikeren Amin Jensen har været vidt omkring i sin karriere. Han begyndte i standuppen, men har snuset til politik, bjergbestigning, reality-tv og retssager. Onsdag den 22. januar har han fødselsdag og fylder 50 år. Arkivfoto: Jeppe Bjørn Vejlø/Ritzau Scanpix
Han blev danmarksberømt som vært i "Hit med Sangen", men har haft et hav af roller - fra sanger til lokalpolitiker. Den 22. januar fylder Amin Jensen 50 år.

København. En reklameskærm på størrelse med en dagligstue er Amin Jensens seneste påfund.

Den ihærdige komiker, der fylder 50 år den 22. januar, har været vidt omkring og er kendt for sine roller som vært, sanger, standupper og aspirerende lokalpolitiker. Senest rykkede han ind i reklamebranchen som omstridt ejer af en kæmpemæssig storskærm, der lyser reklamer ud i Hvidovres byliv.

Efter lang tids strid om skærmens berettigelse, fik Amin Jensen i 2019 en bøde på 5000 kroner for ikke at have fjerne den. Den er nu taget ned. Det var dog ikke tovtrækkeriet om skærmen, der fik Amin Jensen til for alvor at skille sig ud i den danske underholdningsbranche.

Som vært på "Hit med Sangen" bragede Amin Jensen i 00'erne ind i de danske stuer. DR's kæmpehit i bedste sendetid havde på gode dage omkring en million seere, der kunne følge med i Amin Jensens kyndige vejledning i jagten på de rigtige sange.

Senere trådte han selv ind på scenen som kunstneren i centrum, da han i 2008 stillede op i det danske melodigrandprix med sangen "Luciano My Friend" om den afdøde operasanger Luciano Pavarotti.

- Den er skrevet med hjertet til en kunstner, jeg beundrede meget, sagde Amin Jensen i 2008 til DR om grandprix-sangen.

Amin Jensen begyndte sin karriere i standupens verden på Café Din's i København i 1993. I 1998 optrådte han med sit første onemanshow, "150 Kilo Over Bæltestedet", og har i sine shows ofte lagt vægt på, at han vejer en del mere end gennemsnittet.

Han er kæreste med Bente Dalsgaard og har tre døtre - Lærke, Lykke og Mira fra tidligere forhold. Ud over at kunne skrive "far" og "kæreste" på cv'et, kan Amin Jensen prale af at have prøvet kræfter med politik. I 2017 stillede han op til kommunalvalget for Nationalpartiet i Hvidovre Kommune. Hans mærkesager var revy, opera, flere smil og færre frustrationer.

Han kom ikke ind. Men med sine mange roller - i alt fra politik til standup - har han bidt sig fast i danskernes bevidsthed. Og striden om skærmen. Den kører stadig.

Sidste år købte Amin Jensen en ny skærm - dobbelt så stor - som han har planer om at montere på sit tag. /ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Varde For abonnenter

Borgmester om ulovligheder i børnehave: - Jeg har bedt mine direktører kigge sagen igennem

Annonce