Annonce
Navne

Amin er gået ind i politik og skærmstrid

Komikeren Amin Jensen har været vidt omkring i sin karriere. Han begyndte i standuppen, men har snuset til politik, bjergbestigning, reality-tv og retssager. Onsdag den 22. januar har han fødselsdag og fylder 50 år. Arkivfoto: Jeppe Bjørn Vejlø/Ritzau Scanpix
Han blev danmarksberømt som vært i "Hit med Sangen", men har haft et hav af roller - fra sanger til lokalpolitiker. Den 22. januar fylder Amin Jensen 50 år.

København. En reklameskærm på størrelse med en dagligstue er Amin Jensens seneste påfund.

Den ihærdige komiker, der fylder 50 år den 22. januar, har været vidt omkring og er kendt for sine roller som vært, sanger, standupper og aspirerende lokalpolitiker. Senest rykkede han ind i reklamebranchen som omstridt ejer af en kæmpemæssig storskærm, der lyser reklamer ud i Hvidovres byliv.

Efter lang tids strid om skærmens berettigelse, fik Amin Jensen i 2019 en bøde på 5000 kroner for ikke at have fjerne den. Den er nu taget ned. Det var dog ikke tovtrækkeriet om skærmen, der fik Amin Jensen til for alvor at skille sig ud i den danske underholdningsbranche.

Som vært på "Hit med Sangen" bragede Amin Jensen i 00'erne ind i de danske stuer. DR's kæmpehit i bedste sendetid havde på gode dage omkring en million seere, der kunne følge med i Amin Jensens kyndige vejledning i jagten på de rigtige sange.

Senere trådte han selv ind på scenen som kunstneren i centrum, da han i 2008 stillede op i det danske melodigrandprix med sangen "Luciano My Friend" om den afdøde operasanger Luciano Pavarotti.

- Den er skrevet med hjertet til en kunstner, jeg beundrede meget, sagde Amin Jensen i 2008 til DR om grandprix-sangen.

Amin Jensen begyndte sin karriere i standupens verden på Café Din's i København i 1993. I 1998 optrådte han med sit første onemanshow, "150 Kilo Over Bæltestedet", og har i sine shows ofte lagt vægt på, at han vejer en del mere end gennemsnittet.

Han er kæreste med Bente Dalsgaard og har tre døtre - Lærke, Lykke og Mira fra tidligere forhold. Ud over at kunne skrive "far" og "kæreste" på cv'et, kan Amin Jensen prale af at have prøvet kræfter med politik. I 2017 stillede han op til kommunalvalget for Nationalpartiet i Hvidovre Kommune. Hans mærkesager var revy, opera, flere smil og færre frustrationer.

Han kom ikke ind. Men med sine mange roller - i alt fra politik til standup - har han bidt sig fast i danskernes bevidsthed. Og striden om skærmen. Den kører stadig.

Sidste år købte Amin Jensen en ny skærm - dobbelt så stor - som han har planer om at montere på sit tag. /ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Der bliver brug for hjælpepakker sommeren over

Meget tyder på, at vi nu er vidne til det største og mest voldsomme tilbageslag, der nogensinde er registreret i USA. Det skrev Dansk Erhvervs cheføkonom, Tore Stramer, i en økonomisk kommentar, organisationen med hovedsæde i den gamle Børsen-bygning i København sendte ud torsdag eftermiddag. Lige ovre på den anden side af gaden ligger Finansministeriet, hvor det torsdag formiddag på et pressemøde blev slået fast, at andet kvartal i år ser ud til at blive det sorteste kapitel i dansk økonomis historie. Til sammen tegner det et dystert billede, der gør det nødvendigt, at vi i et helt usædvanlig grad står sammen om at redde, hvad reddes kan i dansk erhvervsliv. De meget omfattende hjælpepakker rækker formentlig ikke. Derfor er det fornuftigt, at den socialdemokratiske regering torsdag indledte politiske forhandlinger om et såkaldt serviceeftersyn af hjælpepakkerne. Finansminister Nicolai Wammen sagde efter pressemødet, at han kunne forestille sig en forlængelse af hjælpepakkerne til 9. juli. Men det er ikke usandsynligt, at det ikke engang er lang tid nok, hvis ikke for mange ellers sunde virksomheder dør af pengemangel. Det er desværre realistisk, at hjælpepakkerne helt eller delvist skal vare sommeren over for at få den ønskede effekt. Blandt de mange årsager er den hurtigt voksende krise i USA og den meget langsomme genåbning af Danmark. USA er vores største eksportmarked, som op imod 900.000 danske job er direkte eller indirekte afhængige af, så den amerikanske nedtur kan ramme danske virksomheder meget hårdt. Dertil kommer, at regeringen valgte den dyreste løsning, da første fase af genåbningen blev meddelt i mandags. Eksperter præsenterede regeringen for tre mulige modeller for en genåbning. Den valgte model vil ifølge tænketanken Kraka koste et månedligt tab på 14 milliarder kroner, mens mellemløsningen ville have været fem milliarder kroner billigere uden, at den nødvendigvis havde kostet flere menneskeliv.

Annonce