Annonce
Udland

Amnesty: Over 300 demonstranter er blevet dræbt i Iran

Amnesty International har opjusteret antallet af dræbte under de store demonstrationer i Iran i november.

Mindst 304 personer blev ifølge Amnesty International dræbt under de store demonstrationer i Iran i november.

Det oplyser organisationen i en rapport mandag. Det er tredje gang, at Amnesty kommer med nye og højere tal for antallet af dræbte i Iran under urolighederne.

Protesterne brød ud den 15. november, efter at regeringen i Teheran havde varslet store prisstigninger på benzin.

Det udviklede sig i en række byer landet over til sammenstød med politiet. Benzinstationer og politistationer blev brændt ned, og der var plyndringer i butikker, inden myndighederne fik situationen under kontrol nogle dage senere.

Ifølge den nye rapport fra Amnesty forsøger myndighederne at afskrække folk fra at tale højt om det, de har set under de voldsomme begivenheder.

- Rystende udsagn fra øjenvidner tyder på, at næsten lige efter at iranske myndigheder massakrerede hundreder af dem, som deltog i de landsdækkende protester, fortsatte myndighederne med at slå hårdt ned på folk, siger Philip Luther fra Amnesty.

Han opfordrer det internationale samfund til at gribe ind over for Iran.

I slutningen af november hyldede Irans åndelige leder, ayatollah Ali Khamenei, befolkningen for at have forpurret et "meget farligt plot".

I et tweet beskyldte han desuden USA og Israel for at stå bag urolighederne.

/ritzau/dpa

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Kommentar For abonnenter

Kommentar: Knald eller fald for Preben Friis-Hauges lokale ambitioner

På onsdag står slaget om at blive den næste folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen og dermed noget af en skæbnedag for Preben Friis-Hauge med sine 22 år i lokalpolitik mod den 24-årige Morten Møller Sørensen, der af gode grunde har et mindre politisk CV. Venstres lokale medlemmer skal på onsdag pege på den, de tror på. De skal pege på ham, der kan sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Der kan komme en tredje, fjerde og femte kandidat i dagene op til opstillingsmødet, men lige nu er der intet, der peger på, at det skulle blive tilfældet. Opstillingsfasen indtil nu har da også allerede haft det drama, den skulle have. Det er nemt at være bagklog, for havde der stået fem unge kandidater og kæmpet om pladsen, var der nok få, der havde efterlyst vidtåbne arme for alle aldersgrupper fra kredsbestyrelsens side. Tilfældet kunne også have været, at Preben Friis-Hauge og andre kandidater i 50'erne havde brugt deres gode ret til at stille op, uanset kredsbestyrelsens ønskealder for kandidater. Sådan gik det ikke. Kritikken lød, da der kun stod én 24-årig mand og ønskede at blive folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen. Så gik den interne maskine i gang, og både under og efter presset på kredsbestyrelsens Jørgen Nielbæk fik Preben Friis-Hauge god opmærksomhed.

Varde

Linda gør det igen og igen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];