Annonce
Indland

Analyse: Nye flygtninge kommer hurtigere i job

Over halvdelen af de mandlige flygtninge, der fik asyl i 2015 og 2016, er kommet i job, viser analyse fra DA.

Nye flygtninge kommer markant hurtigere i job i dag end for bare få år siden og bidrager dermed i langt højere grad til samfundet end tidligere.

Det skriver Mandag Morgen.

Af de mandlige flygtninge, der fik asyl i 2015, var blot tre procent i ustøttet beskæftigelse i begyndelsen af det efterfølgende år. For dem, der ankom i 2018, gjaldt det 23 procent, viser en ny analyse fra Dansk Arbejdsgiverforening (DA).

Chefkonsulent Rasmus Brygger fra Dansk Arbejdsgiverforening fortæller, at der er "vendt op og ned på den måde, vi modtager flygtninge på og får dem i arbejde".

- Hvor vi tidligere havde en idé om, at folk først skulle lære dansk og en masse andre ting, inden de kunne komme ud på arbejdsmarkedet, er fokus nu fra første dag på at komme i arbejde. Det ser virkelig ud til at rykke, siger Rasmus Brygger til Mandag Morgen.

Analysen viser også, at over halvdelen af alle mandlige flygtninge, der fik asyl i 2015 og 2016, nu er kommet i job. Og for alle de mandlige flygtninge, som kom til Danmark sidste år er næsten hver tredje allerede kommet i beskæftigelse.

Den store trepartsaftale mellem V-regeringen og arbejdsmarkedets parter fra 2016 om flygtninge er en væsentlig årsag til den nye jobsucces, skriver Mandag Morgen.

Aftalen betød blandt andet en helt ny integrationsuddannelse og et langt mere målrettet fokus på at få flygtninge hurtigt ud på arbejdsmarkedet.

I de seneste år er der også kommet færre flygtninge til Danmark, og det kan også have en betydning, fortæller Rasmus Brygger.

- Det har klart hjulpet, at der er en mindre gruppe af flygtninge. Da krisen var på sit højeste i 2015, og det var en rigtig stor gruppe, så tog det også noget tid, før kommunerne kunne have bearbejdet hele gruppen.

- Men man skal også kombinere det med, at nu er der opbygget en erfaring med det her, og der er en helt anden indsats, som virker langt bedre, siger han til Ritzau.

Ifølge tal fra Udlændinge- og Integrationsministeriet blev der sidste år givet asyl til 1652 personer, mens 10.849 fik asyl i 2015.

Det halter dog fortsat med at få kvindelige flygtninge i job i lige så stort omfang som mandlige flygtninge.

Udviklingen gennem de seneste år har ganske vist været positiv – langt flere kvindelige flygtninge er i kommet i job. Men andelen af kvinder i beskæftigelse er fortsat markant lavere end for mænd, ligesom den positive udvikling også er mindre markant sammenlignet med mandlige flygtninge.

- Vi kan se fra andre lande som Sverige og Norge, at det kan lade sig gøre at få flere kvindelige flygtninge i job. Norge har dobbelt så mange i job som i Danmark. Derfor skal vi sætte barren højere i Danmark, siger Rasmus Brygger til Mandag Morgen.

/ritzau/

Annonce
Artikel om nye flygtninge i job på Mandag Morgens hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce