Annonce
Sønderborg

Analyse skal danne grundlag for et godt handelsliv

Alle forretninger og dagligvarebutikker i Sønderborg Kommune får en invitation til at deltage i en detailhandelanalyse. Arkivfoto: Timo Battefeld
Sønderborg Kommune har sat gang i en ny detailhandelsanalyse. Den skal understøtte kommunens arbejde med at sikre gode rammer, der kan udvikle handelslivet i hele kommunen.

Sønderborg: Knap 300 forretninger og dagligvarebutikker i Sønderborg Kommune får en invitation til at deltage i en detailhandelanalyse. Formålet med analysen er at understøtte udviklingen af butikker og forretninger ved at skabe gode rammer.

- Byrådet ønsker et godt handelsliv, som er med til at sikre, at Sønderborg Kommune er et godt sted at bo og besøge. Vi skal være med til at skabe rammerne, der giver liv i byerne og dermed i butikkerne. Det skal blandt andet ske ved at styrke Sønderborg bys rolle som center og drivkraft for handlen i det regionale opland, men samtidig også arbejde målrettet med at udvikle kommunens andre handelsbyer, siger borgmester Erik Lauritzen (S).

Grundlag for beslutninger

Alle kommunens butikker inviteres til at indgå i analysen, som foretages af konsulentfirmaet ICP. Analysen skal belyse den generelle udvikling og tendenser i detailhandlen, og den vil danne grundlag for fremtidige politiske beslutninger omkring handelslivet.

- For at sikre et stærkt datagrundlag til analysen håber vi, at mange butikker vil bidrage med oplysninger, så vi får en præcis analyse, der bygger på det bedst mulige grundlag til gavn for alle parter, siger Aase Nyegaard (Fælleslisten), der er formand for teknik- og miljøudvalget.

Som en del af analysen indsamles oplysninger om omsætningen i butikkerne for 2020. Omsætningstallene vil kun vist i samlede tal, så den enkelte butiks anonymitet er sikret.

For at give et indtryk af effekten af covid-19 vil der også blive indsamlet stikprøver af omsætningsudviklingen fra 2019 til 2020 i en række butikker.


For at sikre et stærkt datagrundlag til analysen håber vi, at mange butikker vil bidrage med oplysninger, så vi får en præcis analyse.

Aase Nyegaard, formand for teknik- og miljøudvalget
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Oprensning af åen forhindrer ikke oversvømmelser: - Vi kan grave åen fem meter dybere, uden at det vil gavne noget som helst

Annonce