Annonce
Erhverv

Analytiker: Tv-fusion kan være god nyhed for forbrugerne

Når Viasat og Canal Digital lægges sammen, kan forbrugerne se frem til mere indhold, vurderer medieanalytiker.

Det kan blive en god nyhed for forbrugerne, at ejerne bag Viasat og Canal Digital vil slå de to tv-selskaber sammen.

Sammenlægningen kan nemlig give endnu mere indhold, uden at det betyder større udgifter for forbrugerne.

Det vurderer Claus Bülow Christensen, der er digital medieanalytiker og grundlægger af Copenhagen Future TV Conference.

- Alt efter hvem af dem man er kunde hos, så vil jeg tro, at det produkt, man kan se frem til i fremtiden, vil rumme noget mere. Forstået på den måde at der vil være mere indhold.

- Noget af det, som Viasat kan med sin Viaplay-tjeneste, vil også kunne komme de gamle Canal Digital-kunder til gavn i en eller anden form, siger Claus Bülow Christensen.

At tv-selskaber giver forbrugerne mere og mere for pengene, er ifølge ham en generel tendens, der sker i tv-markedet i øjeblikket.

Det skyldes konkurrencen om kunderne, som de seneste år har fået mange forskellige udbydere at vælge imellem.

- Der bliver flere typer af tv-produkter at vælge imellem, og man kan generelt få mere for de penge, man er parat til at betale for tv, pointerer analytikeren.

Ejerne til Viasat og Canal Digital er henholdsvis Nordic Entertainment Group (NENT) og Telenor. Det er disse to selskaber, som har taget beslutningen om at lægge de tv-selskaberne sammen.

I to separate pressemeddelelser begrunder NENT og Telenor fusionen blandt andet med, at der kan opnås store omkostningsbesparelser.

Derfor giver det også god mening, at de vil lægge deres tv-selskaber sammen, vurderer Claus Bülow Christensen.

- Begge de her selskaber føler nok det pres, der generelt er på tv-markedet i øjeblikket, hvor vi har ændret vores tv-vaner på mange måder. Blandt andet er vi begyndt at bruge mange penge på streaming-tjenester.

- Så det giver meget god mening for dem at slå sig sammen, siger han.

Det kombinerede tv-selskab, der endnu ikke er offentliggjort navn på, vil få omkring 1,25 millioner abonnenter i Norden, hvor Viasat og Canal Digital i forvejen er nogle af de største spillere på tv-markedet.

Sammenlægningen ventes at finde sted i første halvdel af 2020, hvis ellers myndighederne godkender fusionen.

/ritzau/

Annonce
Link til pressemeddelelse fra NENT
Link til pressemeddelelse fra Telenor
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand straffet for at kaste med sin hund

Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Annonce