Annonce
Sønderborg

And i verdensklasse: Andeavler fra Gråsten skal levere til Kokkelandsholdet

Kokkelandesholdet drager i februar 2020 til Stuttgart. De håber, at anden kan bringe dem guldet i de kulinariske olympiske lege. PR-foto: Kokkelandsholdet
Gråsten Fjerkræ indgår en to år lang aftale med Kokkelandsholdet. Deres Berberie Gourmet And skal hjælpe landsholdet med at vinde guld til OL 2020.

Gråsten: - Vi er stolte af og glade over at have indgået en samarbejdsaftale med Gråsten Fjerkræ. Vores holdkaptajn, Christian Wellendorf, har prøvesmagt flere ænder grundigt, og han har valgt Berberie Gourmetanden til OL-menuen:

- Vi mener, at anden kvalitetsmæssigt er i verdensklasse, siger Kokkelandsholdets CEO, Morten Juul Andersen.

Kokkelandsholdet rejser i februar 2020 til Stuttgart. De skal konkurrere i de Kulinariske Olympiske Lege. De håber, at gourmetanden kan hjælpe med at sikre dem en topplacering.

Gråsten Fjerkræs Berberi And har de seneste år vundet adskillige priser for sin høje kvalitet.

- Vi har store forventninger til samarbejdet, siger Gråsten Fjerkræs bestyrelsesformand Gunder P. Jensen:

- Kokkelandsholdet er en samling af energiske og innovative ildsjæle, der brænder for udbredelsen af gastronomi og dansk madkultur. De går udfordringer i møde med gåpåmod og godt humør, fortæller Gunder P. Jensen.

Annonce
Bestyrelsesformand Gunder P. Jensen, Gråsten Fjerkræ, kan glæde sig over en to år lang kontrakt med det danske kokkelandshold. Foto: Timo Battefeld

Fire gange guld

Det danske kokkelandshold vandt i fjor fire guldmedaljer, en sølvmedalje og en bronzemedalje ved Verdensmesterskabet i madlavning.

Når VM i 2022 finder sted i Luxembourg, er ambitionen at være verdens første kokkelandshold, der kan præsentere en menu udelukkende baseret på økologiske og bæredygtige råvarer.

Samlet består landsholdet af Kokkelandshold, juniorkokkelandshold, cateringlandshold og tjenerlandshold.

Det kulinariske OL foregår i Stuttgart og starter 14. februar 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Sønderjyske siger farvel til spillertrio

Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Annonce