Annonce
Varde

Anden gang nåede han ikke ud: I januar nåede Knud Andersen i sidste øjeblik ud af brændende hus – mandag brændte han inde

Natten til mandag omkom Knud Andersen, da den gamle gård, han var genhuset i, brændte ned. Foto: Yvonn Tittel
75-årig indebrændte i den gamle gård, han var genhuset i. Hans rækkehus brændte ned til grunden i januar, da han faldt i søvn med en tændt cigaret i hånden.

Ho: Denne gang døde Knud Andersen, da hans hjem brændte ned.

Natten til mandag indebrændte den 75-årige Knud Andersen i en gammel gård på vejen til Skallingen, som han få måneder forinden var flyttet ind i.

Flytningen var sket, fordi Knud Andersen faldt i søvn med en cigaret i hånden i sit tidligere hjem, et lille rækkehus i Blåvand, der udbrændte 4. januar i år. For den brand blev han sigtet efter beredskabsloven.

Annonce

En ting er helt sikkert. Han var et godt menneske. Lige meget hvad man spurgte Knud om, så var han der altid.

Thorkild Slaikjær

Da hans rækkehus brændte ned, nåede Knud Andersen ud i tide, fordi han blev vækket af sin hunds gøen. Denne gang gik det ikke så heldigt.

Indsatsleder Leif Erichsen og politiet ved gården, hvor Knud Andersen indebrændte. Foto: Yvonn Tittel
Om natten 4. januar nåede Knud Andersen ud af dette rækkehus i Blåvand, fordi hans hund gøede. Han blev han sigtet efter beredskabsloven, fordi ilden skyldtes den tændte cigaret, han havde i hånden, da han faldt i søvn. Arkivfoto: Presse-fotos.dk

- Knud blev genhuset her, siger Herløv Nielsen.

Herløv Nielsen er født på Ho Kro og har hele sit voksenliv boet lige overfor kroen. Han har kendt Knud Andersen, siden han kom til området som kørende frugt- og grønthandler, og har fulgt ham siden, da Knud Andersen blev bestyrer af Grandts Camping i området og blev købmand.

- Han var købmand flere steder. I Oksbøl, hvor Fakta ligger i dag, i Hjerting og i Haderslev og i mange år på Hvidbjerg Strand Camping, siger Herløv Nielsen og fortsætter:

Herløv Nielsen har kendt Knud Andersen, siden han kørte med frugt og grønt for 50 år siden. Han fortæller, at da Knud Andersen var købmand i Sønderjylland, var hans kusine så ked af det, da Knud flyttede videre. For alle var så glad for ham. Foto: Yvonn Tittel

- Knud var et ejegodt menneske. Du skulle bare spørge Knud om hjælp, så var han der med det samme. Han gjorde alt muligt godt for andre.

Herløv Nielsen så Knud Andersen sidste gang i weekenden:

- Han kom kørende i sin tre-hjulede scooter, og jeg kunne se, at han skulle i byen, for han var i sit fine tøj, siger han.

Herløvs hustru, Gunda Nielsen, der er lige så påvirket som sin mand, siger:

- Alt, hvad Knud havde med at gøre, var han dygtig til.

Nære venner i 50 år

Samme billede tegner Mona og Thorkild Slaikjær, ægteparret bag Blåvands største turismevirksomhe, Hvidbjerg Strand Feriepark.

Parret betegner Knud Andersen som en af deres bedste venner og er stærkt påvirket af dødsbranden.

- Vi har kendt Knud, siden han kørte med frugt og grønt og leverede til os, da vi forpagtede Børsmose Camping i 1972, siger Mona Slaikjær.

I 1976 købte hun og Thorkild Hvidbjerg Strand Camping, i dag områdets flagskib, der bliver drevet af næste generation – og samtidig overtog Knud Andersen og hans daværende hustru Grandts Camping i Oxby.

Sådan så Knud Andersens rækkehus i Blåvand ud i januar efter branden, han blev sigtet for. Arkivfoto: Morten Nielsen

- Deres datter og vores var jævnaldrende og blev bedste venner, så vi blev meget tætte. Knud var et hjertensgodt menneske, siger Mona Slaikjær og tørrer en tåre bort.

- En ting er helt sikkert. Han var et godt menneske. Lige meget hvad man spurgte Knud om, så var han der altid, siger Thorkild Slaikjær.

- Han var altid hjælpsom, og han var altid i godt humør. Vi er simpelthen kommet så meget sammen, siger Mona Slaikjær.

DNA-analyse afventer

Formelt mangler politiet endnu den endegyldige DNA-analyse for at fastslå, at afdøde er Knud Andersen.

Allerede mandag blev de pårørende underrettet om, at politiet formoder, den afdøde er Knud Andersen, der boede til leje i den udbrændte gård, Skallingevej 7B i Ho.

JydskeVestkysten har afventet resultatet af obduktion af den afdøde ved branden natten til tirsdag. Men obduktionen har ikke kunnet fastslå identiteten med 100 procents sikkerhed, oplyser Syd og Sønderjyllands Politi. Der skal nu analyseres DNA, hvilket kan blive en længerevarende proces. Derfor vælger JydskeVestkysten at bringe navnet på afdøde, for ikke at skabe grobund for spekulationer om, hvem der ellers skulle være omkommet i branden, som lokalområdet naturligvis taler om.

Annonce
Varde For abonnenter

Omstridt dyrepark kendt delvist skyldig i at overtræde lov om velfærd for dyr og i at ignorere myndighedernes krav om byggestop

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Stor vognmand lander rekordregnskab på over 23 mio. kroner i kølvandet på politianmeldelse og sager om løndumping

Esbjerg For abonnenter

Vores madanmelder giver seks stjerner til klassisk badehotel: Maden er i top, betjeningen er i særklasse og indretningen er lige i øjet – det er rejsen værd

Billund For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Kolding

En læser undrer sig over de mange afspærringer under Tour de France: Kan ambulancer, brandbiler og politi overhovedet komme frem?

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Erhverv For abonnenter

Populær campingplads tjente millioner trods byggeprojekter: - Anne og Jonas har haft én uges ferie i fem år

Aabenraa For abonnenter

Steen fik den bedst tænkelige fødselsdagsgave: Efter tre års kamp med kommunen kan han nu få livet tilbage

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Haderslev/Tønder For abonnenter

Kørelærer snød køreskolen: Elever satte penge for køretimer direkte ind på lærerens eller hans kones konto

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Esbjerg For abonnenter

Kæmpe skatte-rabat til Esbjergs ejendoms-matadorer: Politikere retter op på grim overraskelse ved ny lokalplan for midtbyen

Kultur For abonnenter

Duran Duran kæmpede forgæves mod festivalkulden: Simon Le Bon kunne tø sin stemme op men ikke publikum

Haderslev

Det kan blive svært at finde en seng i pinsen: Store begivenheder sætter pres på hotellerne

Annonce