Ho: Denne gang døde Knud Andersen, da hans hjem brændte ned.
Natten til mandag indebrændte den 75-årige Knud Andersen i en gammel gård på vejen til Skallingen, som han få måneder forinden var flyttet ind i.
Flytningen var sket, fordi Knud Andersen faldt i søvn med en cigaret i hånden i sit tidligere hjem, et lille rækkehus i Blåvand, der udbrændte 4. januar i år. For den brand blev han sigtet efter beredskabsloven.
Thorkild SlaikjærEn ting er helt sikkert. Han var et godt menneske. Lige meget hvad man spurgte Knud om, så var han der altid.
Da hans rækkehus brændte ned, nåede Knud Andersen ud i tide, fordi han blev vækket af sin hunds gøen. Denne gang gik det ikke så heldigt.
- Knud blev genhuset her, siger Herløv Nielsen.
Herløv Nielsen er født på Ho Kro og har hele sit voksenliv boet lige overfor kroen. Han har kendt Knud Andersen, siden han kom til området som kørende frugt- og grønthandler, og har fulgt ham siden, da Knud Andersen blev bestyrer af Grandts Camping i området og blev købmand.
- Han var købmand flere steder. I Oksbøl, hvor Fakta ligger i dag, i Hjerting og i Haderslev og i mange år på Hvidbjerg Strand Camping, siger Herløv Nielsen og fortsætter:
- Knud var et ejegodt menneske. Du skulle bare spørge Knud om hjælp, så var han der med det samme. Han gjorde alt muligt godt for andre.
Herløv Nielsen så Knud Andersen sidste gang i weekenden:
- Han kom kørende i sin tre-hjulede scooter, og jeg kunne se, at han skulle i byen, for han var i sit fine tøj, siger han.
Herløvs hustru, Gunda Nielsen, der er lige så påvirket som sin mand, siger:
- Alt, hvad Knud havde med at gøre, var han dygtig til.
Nære venner i 50 år
Samme billede tegner Mona og Thorkild Slaikjær, ægteparret bag Blåvands største turismevirksomhe, Hvidbjerg Strand Feriepark.
Parret betegner Knud Andersen som en af deres bedste venner og er stærkt påvirket af dødsbranden.
- Vi har kendt Knud, siden han kørte med frugt og grønt og leverede til os, da vi forpagtede Børsmose Camping i 1972, siger Mona Slaikjær.
I 1976 købte hun og Thorkild Hvidbjerg Strand Camping, i dag områdets flagskib, der bliver drevet af næste generation – og samtidig overtog Knud Andersen og hans daværende hustru Grandts Camping i Oxby.
- Deres datter og vores var jævnaldrende og blev bedste venner, så vi blev meget tætte. Knud var et hjertensgodt menneske, siger Mona Slaikjær og tørrer en tåre bort.
- En ting er helt sikkert. Han var et godt menneske. Lige meget hvad man spurgte Knud om, så var han der altid, siger Thorkild Slaikjær.
- Han var altid hjælpsom, og han var altid i godt humør. Vi er simpelthen kommet så meget sammen, siger Mona Slaikjær.
DNA-analyse afventer
Formelt mangler politiet endnu den endegyldige DNA-analyse for at fastslå, at afdøde er Knud Andersen.
Allerede mandag blev de pårørende underrettet om, at politiet formoder, den afdøde er Knud Andersen, der boede til leje i den udbrændte gård, Skallingevej 7B i Ho.
JydskeVestkysten har afventet resultatet af obduktion af den afdøde ved branden natten til tirsdag. Men obduktionen har ikke kunnet fastslå identiteten med 100 procents sikkerhed, oplyser Syd og Sønderjyllands Politi. Der skal nu analyseres DNA, hvilket kan blive en længerevarende proces. Derfor vælger JydskeVestkysten at bringe navnet på afdøde, for ikke at skabe grobund for spekulationer om, hvem der ellers skulle være omkommet i branden, som lokalområdet naturligvis taler om.