Annonce
Varde

Anden gang var lykkens gang: Flensted fik årets erhvervspris

Lene Rasmussen og Jørgen Østergaard, Flensteds to administrerende direktører, modtog mandag Erhvervspris 2020 ved ProVardes nytårskur. Arkivfoto: Annett Bruhn
Skovlunds store fødevarevirksomhed, Flensted A/S, modtog mandag aften ProVardes Erhvervspris 2020. Mere fra ProVardes nytårskur på Hotel Arnbjerg følger senere.

Skovlund: Virksomheden var også nomineret sidste år, Flensted A/S i Skovlund, men dengang gik erhvervsprisen til Dan-Grit i Alslev.

I år var det imod lykkens gang, så mandag aften modtog direktørerne Jørgen Østergaard og Lene Rasmussen hyldest for at have sikret den hæderkronede fødevarevirksomhed fortsat vækst og fornyelse.

Flensted A/S er i dag ejet af tyske Wernsing Food Family, men virksomheden føler sig stærkt lokalt forpligtet på Skovlund, hvor Ole Flensted satte gang i et erhvervs-eventyr baseret på kartofler.

I dag er Flensted også leverandør af snitgrønt og af mayonnaisebaserede salater.

Flensted A/S har de seneste år haft søsterselskaber rundt omkring i Danmark. De er nu alle fusioneret ind i produktionen i Skovlund.

Læs mere fra ProVardes nytårskur senere her på jv.dk

Annonce
Flensted i Skovlund har 300 medarbejdere. Virksomheden gør meget for at være en attraktiv arbejdsplads. Foto: Annett Bruhn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

112

30-årig indbrudstyv hærgede Kolding i måneder, inden han meldte sig selv: - Jeg gjorde det af grådighed

Annonce