Annonce
forside

Andenpladsen skal sikres

Håndbold, Jyllandsserien, Damer: Sønderborg Håndbold - Ensted Idrætsforening. Søndag kl. 15.00 i Humlehøjhallen.

SØNDERBORG: Det er anden gang i denne sæson, når Sønderborg Håndbold i weekenden skal spille mod Ensted Idrætsforening. Sidste gang vandt Sønderborg Håndbold stort med en føring på 14 mål, og derfor vil holdet gerne gentage succesen igen søndag.

De to hold har begge kun én kamp tilbage efter weekenden, og da de ligger på henholdsvis anden- og tredjepladsen, kunne en sejr søndag sikre Sønderborg Håndbold en slutplacering på mindst andenpladsen. Efter nytår skal holdet videre og spille om oprykning til tredjedivision.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Læserbrev

Dansksindede sydslesvigere skal lettere kunne blive danskere

Læserbrev: De skal ikke blive glemt! Sådan sagde den tidligere Venstre-statsminister Niels Neergaard for 100 år siden på Dybbøl. Hans ord står stadigvæk som en garanti for støtte, sammenhold og samarbejde mellem Folketinget og sydslesvigerne. Derfor var det kun naturligt, at den tidligere Venstre-regering i 2018 gjorde det lettere for dansksindede sydslesvigere at opnå dansk statsborgerskab. Dog er vi i Folketinget blevet gjort opmærksomme på, at der efter regelændringerne i 2018 er opstået en uholdbar situation. For som reglerne er på nuværende tidspunkt, bliver dansksindede sydslesvigere med bopæl i Danmark, der ønsker dansk statsborgerskab efter de lempede regler, stillet dårligere end hvis vedkommende er bosiddende syd for grænsen. Det går ikke, da vi gerne skulle have letforståelige og simple regler, så de dansksindede sydslesvigere bosat i Danmark har let mulighed for at blive statsborgere såfremt de ønsker det. Derfor har et bredt flertal i Folketinget nu ændret reglerne, så de er ens uanset om man bor på den ene side af grænsen eller ej. Her, 100 år efter genforeningen, fungerer området omkring den dansk/tyske grænse som et forbillede for hele verdenen. Jeg håber, at vi med dette lille skridt har gjort vores til, at samarbejdet og fællesskabet bliver endnu stærkere.

Annonce