Annonce
Sport

Anders Antonsen slår landsmand ud af China Open

Fabrice Coffrini/Ritzau Scanpix
Anders Antonsen vandt i to sæt over Rasmus Gemke, da de to danske herresingler mødtes i Kina.

Badmintonspilleren Anders Antonsen viste torsdag, hvorfor der er 18 pladser mellem ham og landsmanden Rasmus Gemke på verdensranglisten.

Aarhusianeren brugte tre kvarter på at vinde 21-11, 21-15 og spille sig videre til kvartfinalen i World Tour-turneringen China Open.

Tidligt i opgøret bragte Antonsen sig på 5-2 i første sæt, og herfra bevarede han et komfortabelt forspring hele vejen til sætsejren.

Gemke, der er rangeret som nummer 22 i verden, nåede aldrig at komme foran i kampen. Han fulgte pænt med i begyndelsen af andet sæt, men ved stillingen 10-8 til Antonsen, mistede han kontakten.

Antonsen vandt de fire næste dueller og etablerede en føring, Gemke aldrig kom tæt på at hente.

22-årige Antonsen er nu sidste tilbageværende dansker i herresingle. I næste runde venter der lidt af en mundfuld i form af Chou Tien Chen fra Taiwan.

Lidt af en mundfuld, fordi Chou Tien Chen er seedet som nummer to i turneringen, og fordi Antonsen aldrig har prøvet at besejre ham.

Taiwaneren har vundet fem ud af fem kampe mod den danske badmintonkomet, der i sidste måned spillede sig i VM-finalen og tabte stort til Kento Momota.

Den japanske verdensetter er også stadig med i turneringen, der slutter på søndag.

Senere torsdag skal flere danskere i aktion i herre- og damedouble.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce