Annonce
Aabenraa

Andet år i træk: Sønderjysk virksomhed laver overskud på 14 millioner kroner

Hamag A/S i Rødekro laver løsninger til komplette elanlæg, men det er stadig brændstofdelen, der bidrager mest til virksomhedens overskud. Pressefoto: OK

Står det til regeringen, kører endnu flere af os snart rundt i elbiler. Men der er stadig penge i konventionelle servicestationer og tankanlæg. Hamags overskud holder forrige års niveau.

Rødekro: - Det er på grund af et par store ordrer, vi har fået og leveret. Det er ikke noget, vi også forventer i indeværende regnskabsår.

Sådan sagde Søren Lynge Nielsen, der er direktør og medejer i Hamag A/S i Rødekro, som laver udstyr og teknologi til servicestationer og tankanlæg, da han for et år siden skulle forklare et ekstraordinært stort overskud.

Situationen er imidlertid, at virksomheden netop har præsenteret et 2017-2018-overskud, der næsten er identisk med det året før: Knap 14 millioner kroner efter skat.

- Det er vi da kun glade for og stolte over, og det kommer ikke af sig selv. En stor del af forklaringen er, at vi har arbejdet med nye områder og brancher og fået flere og større kunder ind i forretningen, siger Søren Lynge Nielsen.

Annonce

Det er vi da kun glade for og stolte over.

Søren Lynge Nielsen, direktør og medejer, Hamag A/S

Klar til el

Kerneforretningen for Hamag er stadig brændstofdelen, men det betyder ikke, at man ikke er parat, når danskerne formentlig i højere grad kommer til at udskifte benzin og diesel med el, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og regeringen har lagt op til.

- Vi er allerede både inde over cng (naturgas, red.), brint og el, og vi kigger på hele paletten. Vi laver i dag el-standere og komplette løsninger til el, så det er ikke en ny verden for os, understreger Søren Lynge Nielsen, som forventer, at der kommer løsninger med gas til tunge køretøjer.

De lidt uvisse fremtidsudsigter for benzin og diesel spiller også ind på forventningerne til resultatet for indeværende regnskabsår.

- Jeg håber, vi kan holde niveauet, men om det bliver lige så fint, kan vi godt tvivle på, fordi man, især når det gælder investeringer, ser meget på, hvad der kommer til at ske efter regeringens udmelding. Det fremmer ikke ligefrem investeringslysten, siger Søren Lynge Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding

Venstre i Kolding Byråd mister endnu et medlem: Due Paarup skifter til de radikale

Kolding

Forliget om at lukke Kolding havn er dødt: Nu skrider Socialdemokraterne også

Annonce