Annonce
Varde

Andre pakker gaver ind, mens familie Kristensen pakker gave til 12 mio. kr. ud

Hvis det ikke var for venner og familie, så var julen i år lidt tam Kjeld og Vibeke Kristensen fra Varde Engroslager. Selv julekagerne har en veninde bagt. Foto: Henrik Reintoft

Varde Engroslager lukkede i fredags den gamle butik og flytter ud til Jeppe Skovgaards Vej, hvor den genåbner den 6. januar. Hele julen og nytåret går med at pakke ud og fylde de 1.600 kvadratmeter med drømme og forhåbninger.

Varde/Næsbjerg: Med tusindvis af varenumre så er der nok at holde styr på for ægteparret Vibeke og Kjeld Kristensen fra Næsbjerg, som får en noget anderledes jul i år.

De lukkede fredag Varde Engroslager på Gellerupvej efter 21 fantastiske og til sidst meget trange år, hvorfor de bygger nyt for 12 millioner kroner på Jeppe Skovgaards Vej i Varde.

1.600 kvadratmeter, som skal stå klar til åbningen søndag den 6. januar klokken 10.00. Om mens andre pakker julegaver ind, så bestiller de ikke andet end at pakke ud og stille på plads.

- Det ser lidt kaotisk ud. Men når du kan se, at det rykker hver dag, så tror du på det. Der er jo også 24 timer i døgnet, siger Vibeke Kristensen.

De har dog fået en lille, velmenende, løftet pegefinger fra børnene, der også hjælper til med flytningen.

- Vi har fået strenge ordre på, at vi ikke må arbejde mere end 12 timer søndag, siger Vibeke Kristensen.

- Men de har ikke sagt noget om i morgen (red. juleaftensdag), tilføjer Kjeld Kristensen med et lumsk smil på læberne.

Annonce

Det ser lidt kaotisk ud. Men når du kan se, at det rykker hver dag, så tror du på det. Der er jo også 24 timer i døgnet.

Vibeke Kristensen, Varde Engroslager
Det helt unikke ved Varde Engroslager er det store lager, som er åben for alle. Eneste forskel er, at man skal være god til færdighedsregning, da alle priser på lageret er vist uden moms. Foto: Henrik Reintoft

Udvider sortiment

De første dage har de udelukkende kørt nye varer ind. For det nye domicil, der ligger lige ud til Esbjergvej, giver mulighed for at udvide sortimentet.

Så nu laver de en decideret butik - Living By Vibe, som også er navnet på Varde Engroslagers webshop. En butik med blandt andet brugskunst, borddækning og som noget nyt en del møbler til hjemmet.

Det helt unikke ved Varde Engroslager er det store engroslager. Det er åbent for alle.

- Nu kan kunderne se, at vi har hele paller af varerne i stedet for 12 styk, siger Kjeld Kristensen.

Så hvad kunderne ser, er hvad de kan købe her og nu. På den gamle adresse havde de lageret i kælderen, hvor kunderne ikke måtte komme. Men nu er der bortset fra koldlageret åben overalt.

Det er J.M. Byg i Nordenskov, som har stået bag byggeriet af det nye Varde Engroslager, der ligger ud til Esbjergvej. Foto: Henrik Reintoft

Dribler uden om fodbold i år

Selv har de ikke haft megen tid til at forbedrede julen. Det er i øvrigt ikke helt så nyt for Kjeld Kristensen, der normalt kun har fodbold på hjernen i den søde juletid. Han har i adskillige år været med til arrangere landets nu største indefodboldstævne med 350 hold, som finder sted fire dage mellem jul og nytår i Helle Hallen.

Men i år må han lige drible uden om julestævnet, der dog er i meget trygge hænder hos familie Schultz fra Næsbjerg.

Børnene, der består af Lærke (18), Mads (25) og Jonas (28), har overrasket dem og købt det smukkeste juletræ i mange år. Vibeke Kristensens søster og mand kommer juleaften med maden. Og Susanne og Carsten Knudsen fra Varde er kommet med mad til dem om aftenen.

- Hun (red. Susanne Knudsen, kantineleder på Campus Varde) har også bagt alle mine julekager, lyder det med oprigtig taknemmelig i hendes stemme.

Børnene Mads Kristensen (25) og Lærke Kristensen (18) arbejder begge hos Varde Engroslager. For dem er julen også lidt anderledes i år, da der ikke er tid til at gå i byen. Men første juledag er de klar til at give den gas i Esbjerg. Foto: Henrik Reintoft

Bakke ind på toilet?

En stemme som kan grine lidt over, hvad en bygningstegning forestiller, og hvordan det ser ud i virkeligheden. Hun var virkelig bekymret, om personaletoiletterne nu var store nok.

- Jeg troede, vi skulle bakke ind, men når du sidder der, er der masser af plads.

Til kunderne er der bygget et endnu større toilet.

J.M. Byg i Nordenskov afleverede byggeriet en uge tidligere end planlagt.

- De skal have rigtig stor ros. Budgettet holder. Men det er ikke noget, som vi har fokus på, siger Kjeld Kristensen.

For dem er det den nye butik, hvor sønnen Mads Kristensen også arbejder fast, som er i fokus. Han arbejder med webshoppen og får en sin helt egen pakkeafdeling på 100 kvadratmeter.

- Det er spændende og godt og mange ting bliver nemmere, siger Mads Kristensen.

Lærke Kristensen, der går på handelsgymnasiet, hjælper til i butikken. Og det er planlagt, at hun efter sin handelsstudentereksamen tager et sabbatår hos Varde Engroslager.

- Det er megafedt. Jeg skal mest stå i Living By Vibe, siger Lærke Kristensen.

På tegningen så personaletoiletterne små ud. Men Vibeke Kristensen var lettet, da hun så, at der er masser af plads. Foto: Henrik Reintoft
Hunden Molly har allerede fundet sig til rette i de nye lokaler. Foto: Henrik Reintoft
Her ses indgangen til den nye butik, Living By Vibe, som udvider sit sortiment betragteligt. Foto: Henrik Reintoft
Vibeke og Kjeld Kristensen glæder sig sammen med de ti ansatte at tage mod de første kunder søndag den 6. januar. - Det er lidt af en drøm, der går i opfyldelse, siger Vibeke Kristensen. Foto: Henrik Reintoft
Varde Engroslager bygger nyt for 12 millioner kroner på Jeppe Skovgaards Vej. Her ses personalekøkkenet. Foto: Henrik Reintoft
Varde Engroslager bygger nyt for 12 millioner kroner på Jeppe Skovgaards Vej. Her ses det nye kontor med et glasbur til møder. Foto: Henrik Reintoft
Varde Engroslager bygger nyt for 12 millioner kroner på Jeppe Skovgaards Vej. Foto: Henrik Reintoft
Varde Engroslager bygger nyt for 12 millioner kroner på Jeppe Skovgaards Vej.
Som det eneste sted, hvor kunder ikke må komme, er det nye koldlager, somer delt op i to. Foto: Henrik Reintoft
Varde Engroslager bygger nyt for 12 millioner kroner på Jeppe Skovgaards Vej. Foto: Henrik Reintoft
Varde Engroslager bygger nyt for 12 millioner kroner på Jeppe Skovgaards Vej. Foto: Henrik Reintoft
Varde Engroslager bygger nyt for 12 millioner kroner på Jeppe Skovgaards Vej. Foto: Henrik Reintoft
Varde Engroslager bygger nyt for 12 millioner kroner på Jeppe Skovgaards Vej. Foto: Henrik Reintoft
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Annonce