Annonce
Aabenraa

Andreas Asmussen blev æresborger i Felsted

Andreas Asmussen er udnævnt til æresborger i Felsted. Arkivfoto: Ulrik Pedersen
Borgerforeningen i Felsted fik uddelt hele tre fornemme titler på generalforsamlingen for nylig.
Annonce

Felsted: Borgerforeningen i Felsted har tradition for at udnævne Årets Felstedborger, når der er generalforsamling. Det skete også, da årets generalforsamling blev afviklet, umiddelbart før coronakrisen for alvor satte ind.

Denne gang var der hele tre personer, der forlod mødet med en ny titel.

Ægteparret Randi Ebsen og Henning Wind blev kåret som ”Årets Felstedborger 2019”, og oven i det blev Andreas Asmussen udnævnt til æresborger i Felsted.

Den fornemme titel kræver, at man har gjort en varig forskel for Felsted og omegn.

Bestyrelsens begrundelse for at tildele Andreas Asmussen titlen var blandt andet:

- Man kan vist roligt sige, at vores æresborger har gjort sin borgerpligt. Han har startet og drevet en succesfuld virksomhed og gennem mange år været involveret i politik, han er ikke den, der holder sig tilbage for at sige sin mening. Desuden har han gennem mange år været stærkt involveret i det lokalhistoriske og har lavet mange artikler i de lokalhistoriske bøger. Kulminationen kom dog i 2018, hvor han efter at have brugt mere end fire et halvt år på at indsamle informationer om sognets historie, udgav bogen ”Felsted Sogns historie 1864-2018”, der fortæller sognets historie og udvikling i hele den periode fra slaget ved Dybbøl til i dag.

Han er også primus motor i genopførelsen af H.P. Sørensens kunstværk med de siddende børn, der står ved indgangen til Damms Gård.

Fra begrundelsen for at tildele Andreas Asmussen titlen som æresborger i Felsted

Annonce

Aktivt ægtepar

Om Årets Felstedborgere, Randi Ebsen og Henning Wind, havde bestyrelsen blandt andet disse venlige ord:

- Randi Ebsen har udrettet en masse gode ting, har været primus motor ved fællesspisningerne hver måned i Felsted Forsamlingslokaler, gået i front ved gåture og været besøgsven på Bovrup Plejehjem. Henning Wind er primus motor i Borgerforeningens sammenholdsgruppe, hvor han med hård, men kærlig hånd har styret slagets gang gennem snart tre år. En kassedifference kan ikke accepteres, hver en øre skal stemme i regnskabet. Han har ligeledes tidligere været en del af bestyrelsen i Felstedegnens Borgerforening og har været med til at sætte mange ting i gang for byens ve og vel. Sammen har ægteparret også hjulpet nye udenlandske borgere her i Felsted til rette.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce