Annonce
Sønderborg

Andreas maler en mindesten for Genforeningen i graffiti

Gavlen er blevet renoveret, inden Andreas Welin gik i gang med det store værk. Foto: Timo Battefeld
Graffitikunstner Andreas Welin har siden mandag arbejdet på et genforeningsværk på en gavl i Gråsten. Værket skal være et varigt minde om genforeningsåret 2020.

Gråsten: Der bliver kastet mange blikke på den ti meter høje gavl på Slotsgade. På gavlen er der malet en kvinde, som kærligt lægger sine arme om en mand. Det er graffitkunstneren Andreas Welin, der arbejder på værket.

- Det er et billede på følelsen fra Genforeningen. Det viser omsorg, tryghed og kærlighed. Det er følelser, jeg tænker, man må have følt, da Sønderjylland blev dansk igen, siger Andreas Welin.

Han har selv fået ideen til projektet, som har fået støtte fra Sønderborg Kommunes genforeningspulje, BHJ Fonden og Gråsten Forum.

- Jeg vil gerne brede streetart mere ud i Sønderjylland og vise, hvad vi kan. Det bliver en mindesten for genforeningsjubilæet. De fleste arrangementer, som nu desværre er aflyst, var kortvarige ting. Jeg synes også, at der skulle stå noget tilbage, som man kunne kigge på, siger Andreas Welin.

Det bliver en mindesten for genforeningsjubilæet. De fleste arrangementer, som nu desværre er aflyst, var kortvarige ting. Jeg synes også, at der skulle stå noget tilbage, som man kunne kigge på.

Andreas Welin, graffitikunstner

Andreas Welin har arbejdet på værket siden mandag og regner med at blive færdig i begyndelsen af næste uge. Det har taget lang tid at grundmale væggen. Nu gælder det detaljerne. På maleriet skal der males grene fra en blodbøg. Et træ, som mange dansksindede plantede i deres haver for at vise deres sindelag.

- Det er en skjult historisk detalje. Jeg vil ikke male for eksempel kong Christian. Det skal ikke være et reklamebillede for Genforeningen. Det skal være et kunstværk for Genforeningen. Vi har et godt forhold til Tyskland, så det skal ikke være et nationalt maleri, som ophøjer Danmark, siger Andreas Welin.

Han er opvokset i Sønderborg og har gået på Sønderborg Statsskole og Sønderjyllands Kunstskole. Han har arbejdet hårdt på at blive professionel graffitikunstner blandt andet ved at rejse rundt i verden og male på gavle og lære af andre kunstnere. I de sidste seks år har han levet af at være kunstner.

- Når jeg maler i København, så har malerierne mere kant. Det er en forpligtigelse i maleriet her i Gråsten, som ikke har så meget graffiti. Folk skal gå og kigge på det hver dag, siger Andreas Welin.

Andreas Welin skal i den kommende tid også male en gavl i Haderslev samt arbejde på et værk på en efterskole i Aabenraa. Han har desuden lavet værker på det nye dyrehospital i Gråsten.

Andreas Welin lever af sin kunst og skal det kommende stykke tid lave flere værker i Sønderjylland. Foto: Timo Battefeld
Værket kan ses på en gavl på Slotsgade i Gråsten. Gavlen ligger ved Torvet og Den Gamle Kro. Foto: Timo Battefeld
Andreas Welin skal de kommende dage arbejde på detaljerne på maleriet. Foto: Timo Battefeld
Andreas Welin arbejder på et genforeningsværk i Slotsgade i forbindelse med Genforeningen 2020. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Helt vildt travlt: Badehotel må afvise op mod 200 kunder om dagen

Danmark

Fredagens coronatal: Fald i antal nysmittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Corona løsner grebet om særligt plagede kommuner - men kun to syd- og sønderjyske kommuner når under kritisk grænse

Sydjylland For abonnenter

Lastbilchaufføren Lasse er møgtræt af ulovligt parkerede campingvogne på motorvejs-rastepladser: Er blevet svinet til, når han har påpeget problemet

Esbjerg

Mand gik på rov efter voksenslik: Stjal for flere tusind kroners eksklusiv champagne og sjælden gin

Kolding

Turisterne strømmer til Koldinghus: Sommeren har været bedre end før corona

Esbjerg For abonnenter

Charli havnede på skadestuen som 17-årig: - Jeg blev slået ned, fordi jeg er transperson

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sønderborg

Mariann arbejder med mursten som sin oldefar: - Uden teglværkerne var jeg nok blevet tysker

Sønderborg

Efter redningsaktion: Det er der sket med kattekillingen fra Flemmings bil

Kultur

Ghita Nørby efter omtalt interview: Jeg bliver ked af det

Nordtyskland

Total forvirring: Coronareglerne nord og syd for grænsen passer overhovedet ikke sammen

Aabenraa For abonnenter

Efter nedrivning af forfaldent hotel: Området er blevet meget mere værd

Haderslev

Facebook kogte: - Parkeringshus ved Meny? Det var da en tåbelig idé

Annonce