Annonce
Sport

Andy Murray vinder sin første ATP-finale siden 2017

Luc Claessen/Ritzau Scanpix

Den tidligere verdensetter Andy Murray vandt sin første ATP-finale efter sit comeback fra en hofteskade.

Andy Murray stod søndag i sin første ATP-finale i single siden 2017. Og den første, efter at han holdt otte måneders pause oven på en hofteoperation.

Med den indopererede metalhofte vandt skotten en tæt kamp 3-6, 6-4, 6-4 over Stanislas Wawrinka fra Schweiz og fuldendte dermed en stor uge i European Open i Antwerpen.

Nu kan han se frem til et stort spring på verdensranglisten, hvor han før turneringen lå nummer 243.

Ligesom Murray havde Wawrinka ikke vundet en ATP-turnering siden 2017 ved indgangen til søndagens finale.

Schweizeren kom godt fra start, da han brød den tidligere verdensetters første serveparti og bragte sig på 2-0. Murray havde omvendt to chancer for at bryde tilbage, men sættet gik til schweizisk side.

Murray bragte sig på 1-0 i begyndelsen af andet sæt, men ved stillingen 1-1 brød Wawrinka på sin første breakbold til 2-1.

Murray var frustreret, men brugte det konstruktivt ved at snuppe de to efterfølgende partier og lidt senere tvinge kampen ud i et tredje sæt.

Her havde begge spillere problemer i egen serv, men Murray kæmpede sig tilbage og viste glimt af sit tidligere topniveau på sin vej mod sejren.

Dermed sluttede European Open på eventyrlig vis for Murray, der tidligere på året var i tvivl om, hvorvidt han overhovedet kunne fortsætte karrieren.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

112

Mand straffet for at kaste med sin hund

Annonce