Annonce
Kolding

Ane retter opmærksomheden mod åndedrættet

Ane Friis er klar til at lære fra sig om åndedrættet. Træningen har hjulpet hende med at blive fri for spændinger i kroppen, og det håber hun at kunne give videre til andre. Foto: Louise Lauritsen

Kolding: Ane Friis har i mange år arbejdet med dans og nu har hun også uddannet sig til åndedrætsinstruktør og tilbyder undervisning i bevidst åndedræt. Hun fik for alvor øjnene op for åndedrættet, efter hun via adskillige kurser selv stiftede bekendtskab med, hvor effektivt et værktøj vores vejrtrækning er.

- Jeg har længe haft problemer med min lænd, og lige pludselig var der noget, som virkede. Så jeg satte fuld fokus på åndedrættet, og det var meget berigende og enkelt på en gang.

Anes oplevelse er, at man via åndedrætstræning kan slippe nogle spændinger i kroppen.

- Ved at have fokus på vejrtrækningen lærer vi at mærke, hvornår vi har brug for en pause. Så på den måde læner det sig op af yoga og mindfulness. Men her er det åndedrættet i sin rene form, vi arbejder med. Og derfor er det mere simple øvelser, som alle kan følge med i og få noget ud af.

Ideen med Ane Friis nye kurser i åndedrætstræning er at lære deltagerne øvelser, som de kan fortsætte med hjemme. Læs mere på www.bodystory.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce