Annonce
forside

Anerkendelse af Damarks vogtere - vores soldater

Dorthe Holm Jacobsen, privatfoto

Læserbrev: Vores soldater skal som andre samfundsgrupper i Danmark defineres. Så er politikken nemlig på plads. Soldater er veteraner, og en veteran defineres som en soldat, der har været udsendt på mission for Danmark. Jeg mærker ikke en konstant anerkendelse i samfundet af deres indsats. Flagdag, parader ved hjemkomst, og fortjenstmedaljer er ikke nok. De sikrer trods alt vores liv og fremtid ved konstant at vogte over os.

For fire år siden startede jeg en tradition på KFUM i Varde, i samarbejde med Veteraners Levevilkår, Varde Kasernes Socialrådgiver Lars Hougaard, KFUM, og Varde Kasernes venner blev budt med. Den 24. december kl. 10-12 er der julehygge for soldater og deres familier på KFUM med alt hvad der hører til.

Arrangementet er for soldater. For deres familier. En anerkendelse til soldaterne, som får arrangementet til at vokse i deltagerantal hvert år, og som tilbyder en tryg ramme. En ramme, som soldaternes børn har fået brug for. Forsvaret er under stor forandring, som påvirker mange mennesker i Varde Kommune, og nogle soldater har ikke store familier, eller familie relationer overhovedet. Men så har de mig, og mit stærke hold på denne følelsesladede dag, hvor mange savnes, elskes og hvor mange skal huskes.

Vi giver børnene gaver på grund af sponsorater, modtaget af Varde Kommune, Veteraners Levevilkår, Varde Kasernes Venner, private donationer, og Familie Netværket Varde/Oksbøl.

Kære soldater og familier - vi glæder os til at se Jer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce