Annonce
Tønder

Anerkendt filmfestival gæster Tønder

Den internationale dokumentarfilmfestival CPH:DOX har masser af bevågnhed, når den løber af stablen. Nu dukker den op i Tønder Kommune til foråret.

Den internationalt anerkendte dokumentarfilmfestival CPH:DOX gæster Tønder Kommune i løbet af foråret. Besøget sker i samarbejde med Kulturregion Vadehavet.

Til marts bliver der rig lejlighed til at se spændende dokumentarfilm af højt, internationalt niveau, når filmfestivalen CPH:DOX for første gang gæster Tønder Kommune.

Dokumentarfilmfestivalen er en af de største i verden og byder hvert år på op mod 200 dokumentarfilm udarbejdet af professionelle filmfolk, instruktører og journalister.

Pressemedarbejder for filmfestivalen, Benjamin Wigø, fortæller, at der vil være mulighed for at opleve "en håndfuld" af festivalens film i Tønder Kommune. Filmene varer typisk lidt kortere tid end en sædvanlig spillefilm, nemlig under halvanden time.

Besøget i Tønder Kommune skyldes ikke mindst Kulturregion Vadehavet og de øvrige tre kommuner i samarbejdet: Fanø, Esbjerg og Varde.

Men hvorfor rykke en københavnsk begivenhed til Vestjylland?

- Vi vil gerne gøre festivalen til en fælles dansk oplevelse. Den skal ikke kun være forbeholdt elitens København, siger Benjamin Wigø.

Formand for kultur- og fritidsudvalget, Jørgen Popp Petersen (SP) glæder sig til besøget.

- Det vil forhåbentlig skabe debat og oplevelser, siger han.

Festivalen løber af stablen i marts. Hvor og hvornår filmene kan opleves i Tønder Kommune, ligger endnu ikke fast, men Benjamin Wigø tør godt love, at der venter tilskuerne gode oplevelser:

- Filmene er på et højt internationalt plan og lavet af folk på et højt niveau.

Det er ikke gratis at opleve dokumentarfilmene, men det er billigere end en sædvanlig spillefilm i biografen, oplyser Wigø.

Annonce

CPH:DOX

CPH:DOX blev skabt i 2003. Filmfestivalen er vokset fra et besøgstal på 14.000 til 91.400 i 2015.


  • Programmet favner alt fra værkerne af de største internationale dokumentarister til unge talenter, storslåede biografudgivelser og snæver videokunst.

  • CPH:DOX har lavet en samarbejdsaftale med Kulturregion Vadehavet over to år.

  • Festivalen foregår i dagene 16. til og med 26. marts.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce