Annonce
Sport

Anfører Kane bomber England sikkert til EM

John Sibley/Ritzau Scanpix
England slog Montenegro 7-0 og er EM-klar i gruppe A ligesom Tjekkiet. Trods storsejr er Portugal ikke klar.

England spillede sig stensikkert til EM-slutrunden i fodbold i 2020, da Montenegro blev rundbarberet på Wembley.

England vandt 7-0, og Harry Kane leverede endnu et hattrick.

Med sejren topper England gruppe A med 18 point foran Tjekkiet, og Englands imponerende målscore lyder på 33-6 efter syv kampe.

Tjekkerne slog Kosovo 2-1, og dermed er Tjekkiet med 15 point på andenpladsen også klar til EM næste sommer.

England var uden Raheem Sterling, da landstræner Gareth Southgate havde vraget City-profilen til opgøret.

Det skete, som følge af at Sterling kom op at toppes med holdkammeraten Joe Gomez mandag.

Det var mindre end 24 timer efter, at det havde slået gnister mellem de to spillere i søndagens opgør i Premier League mellem Liverpool og City.

Southgate har dog understreget, at Raheem Sterling kan komme i spil søndag for England mod Kosovo.

Alex Oxlade-Chamberlain hamrede England foran 1-0 med et hårdt skud i feltet efter ti minutter, og det var Liverpool-spillerens første mål for England siden juni 2017.

Harry Kane headede England på både 2-0 og 3-0, inden Marcus Rashford sørgede for 4-0 efter en halv time.

I det 37. minut nåede Kane så et hattrick, da han tæt foran mål øgede til 5-0. Dermed blev han den første spiller, der scorer hattrick for England i to kampe i træk på Wembley.

Ti minutter inde i anden halveg var England fortsat foran 5-0 efter at have fået underkendt et mål for offside.

Et selvmål af Montenegros Aleksandar Sofranac betød 6-0 i det 67. minut.

Ti minutter forinden lod Kane sig erstatte af Tammy Abraham, som sørgede for 7-0.

I gruppe B var Ukraine sikker på kvalifikationen til EM inden torsdagens kampe i gruppen.

Her vandt Portugal 6-0 over hjemme over Litauen, men da Serbien slog Luxembourg 3-2, så er Cristiano Ronaldo og co. ikke kvalificeret.

Ronaldo bankede portugiserne foran i det sjette minut på et straffespark, og inden der var spillet 20 minutter øgede Ronaldo til 2-0.

Stjernespilleren var ikke på nogen måde presset, men han drejede ganske resolut bolden i mål.

Ronaldo nåede sit hattrick med målet til 6-0 efter 65 minutter, og forinden havde Benficas Pizzi øget til 3-0 syv minutter efter pausen.

Fire minutter senere var det Goncalo Paciencia, der sørgede for 4-0, mens Bernardo Silva scorede til 5-0 efter en time.

Portugal møder i sidste runde Luxembourg og har 14 point inden det opgør.

Serbien har 13 point og møder Ukraine.

/ritzau/
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];