Annonce
Sport

Anfører Kane bomber England sikkert til EM

John Sibley/Ritzau Scanpix
England slog Montenegro 7-0 og er EM-klar i gruppe A ligesom Tjekkiet. Trods storsejr er Portugal ikke klar.

England spillede sig stensikkert til EM-slutrunden i fodbold i 2020, da Montenegro blev rundbarberet på Wembley.

England vandt 7-0, og Harry Kane leverede endnu et hattrick.

Med sejren topper England gruppe A med 18 point foran Tjekkiet, og Englands imponerende målscore lyder på 33-6 efter syv kampe.

Tjekkerne slog Kosovo 2-1, og dermed er Tjekkiet med 15 point på andenpladsen også klar til EM næste sommer.

England var uden Raheem Sterling, da landstræner Gareth Southgate havde vraget City-profilen til opgøret.

Det skete, som følge af at Sterling kom op at toppes med holdkammeraten Joe Gomez mandag.

Det var mindre end 24 timer efter, at det havde slået gnister mellem de to spillere i søndagens opgør i Premier League mellem Liverpool og City.

Southgate har dog understreget, at Raheem Sterling kan komme i spil søndag for England mod Kosovo.

Alex Oxlade-Chamberlain hamrede England foran 1-0 med et hårdt skud i feltet efter ti minutter, og det var Liverpool-spillerens første mål for England siden juni 2017.

Harry Kane headede England på både 2-0 og 3-0, inden Marcus Rashford sørgede for 4-0 efter en halv time.

I det 37. minut nåede Kane så et hattrick, da han tæt foran mål øgede til 5-0. Dermed blev han den første spiller, der scorer hattrick for England i to kampe i træk på Wembley.

Ti minutter inde i anden halveg var England fortsat foran 5-0 efter at have fået underkendt et mål for offside.

Et selvmål af Montenegros Aleksandar Sofranac betød 6-0 i det 67. minut.

Ti minutter forinden lod Kane sig erstatte af Tammy Abraham, som sørgede for 7-0.

I gruppe B var Ukraine sikker på kvalifikationen til EM inden torsdagens kampe i gruppen.

Her vandt Portugal 6-0 over hjemme over Litauen, men da Serbien slog Luxembourg 3-2, så er Cristiano Ronaldo og co. ikke kvalificeret.

Ronaldo bankede portugiserne foran i det sjette minut på et straffespark, og inden der var spillet 20 minutter øgede Ronaldo til 2-0.

Stjernespilleren var ikke på nogen måde presset, men han drejede ganske resolut bolden i mål.

Ronaldo nåede sit hattrick med målet til 6-0 efter 65 minutter, og forinden havde Benficas Pizzi øget til 3-0 syv minutter efter pausen.

Fire minutter senere var det Goncalo Paciencia, der sørgede for 4-0, mens Bernardo Silva scorede til 5-0 efter en time.

Portugal møder i sidste runde Luxembourg og har 14 point inden det opgør.

Serbien har 13 point og møder Ukraine.

/ritzau/
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Erhverv

Erhvervsforening efterlyser svar om havnens fremtid: Usikkerhed er gift for virksomheder og investorer

Danmark

Nu må du købe fyrværkeri - men du skal vente lidt med at fyre det af

Annonce