Annonce
Regionalt

21-årige Lærke fra Esbjerg døde i terrorangreb: Bali-bomber er nu på fri fod

En radikal islamisk præst, der mistænkes for at være hjernen bag Bali-bomben i 2002, er sat på fri fod i Indonesien. Den 82-årige Abu Bakar Bashir ses her i midten iført hvidt. Blandt de 202 dødsofre var tre danskere. En af dem var fra Esbjerg. Foto: AFP
Da et terrorangreb på Bali i 2002 dræbte over 200 mennesker, var en 21-årig pige fra Esbjerg blandt ofrene. Nu er den mistænkte bagmand igen på fri fod.
Annonce

Terror: 202 mennesker blev dræbt i 2002, da to terrorbomber sprængtes på to propfyldte barer på ferieøen Bali.

Blandt de mange ofre var også tre danske piger - en af disse var 21 år og fra Esbjerg, men nu er manden, som mistænkes for at være hjernen bag angrebet blevet løsladt.

Manden hedder Abu Bakar Bashir og er en 82-årig radikal islamisk præst, som i de seneste ti år har siddet fængslet i Jakarta i Indonesien.

Men fredag forlod han fængslet i den indonesiske hovedstad, da han blev hentet af sin familie i en minibus. Det oplyser en talskvinde for fængslet til nyhedsbureauet Reuters.

Annonce

Fra Bramming

Den dræbte Esbjerg-pige var den 21-årige Lærke Cæcilie Bødker. Det lykkedes først at identificere hende den 31. oktober 2002 - 19 dage efter angrebet den 12. oktober.

Lærke Cæcilie Bødker gik på Nordre Skole i Bramming, inden hun i 2001 blev student fra Esbjerg Statsskole. Hun flyttede i 1998 til Esbjerg, hvor hun først boede i Haraldsgade.

Ritzau skriver, at Abu Bakar Bashir regnes for at være den åndelige leder af det islamiske netværk Jemaah Islamiah, som menes at have forbindelser til al-Qaeda.

I 2011 blev han idømt 15 års fængsel for at have optrænet terroriser, men allerede her 10 år senere er han altså nu blevet løsladt.

Annonce

Frygtes stadig

Indonesiens politi og efterretningstjeneste har tidligere meddelt, at Bakar Bashir var indblandet i angrebet mod barerne i 2002, og ifølge nyhedsbureauet AFP blev han da også i første omgang kendt medskyldig i attentatet, som altså kostede en pige fra Esbjerg livet i 2002. Men en appelsag frikendte ham senere.

Ifølge Ritzau frygter de indonesiske myndigheder, at Abu Bakar Bashir som en fri mand nu igen vil udbrede sine radikale islamiske synspunkter i militante kredse.

Fra fængslet gav han ifølge AFP i 2014 sin støtte til Islamisk Stat.

De tre danskere, som omkom ved angrebet i 2002, var på Bali med Dansk Studie Center, som havde i alt 28 elever på ferieøen.

Abu Bakar Bashir vinker her til befolkningen i sin hjemby Sukoharjo, efter han fredag blev løsladt fra fængslet i Indonesiens hovedstad Bali. Foto: Anwar Mustafa/Ritzau Scanpix)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Sønderjyske Fodbold

Første vintertransfer er på plads: SønderjyskE henter svensk forsvarsspiller

Annonce