Annonce
Sport

Angrebstalent brillerer i forsvaret: Den omvendte verden

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Mie Højlund imponerede i rollen som forsvarsspiller mod Frankrig. Og blev belønnet med et blåt øje

Det er ikke usædvanligt, at Mie Højlund kun deltager i den ene ende af banen i en håndboldkamp.

Men at det er i forsvaret, der er brug for stortalentet fra Odense, er temmelig usædvanligt.

Højlunds kvaliteter i offensiven har været velkendte i årevis, men i fredagens afgørende VM-kamp mod Frankrig sendte landstræneren den 22-årige tekniker ind i forsvaret i anden halvleg.

- Det er den helt omvendte verden. I Odense har det ofte været modsat, hvor jeg kun er kommet ind i angrebet. Men jeg har altid vidst og altid haft en drøm om, at jeg ikke kun skulle være envejsspiller.

- Jeg er så glad for, at Klavs (Bruun Jørgensen) har givet mig chancen for at vise, at jeg er en ordentlig forsvarsspiller. Det er en følelse, jeg altid selv har haft, at jeg sagtens kan være med i forsvaret, siger Mie Højlund.

Hun fik chancen i angrebet fra start, men havde i modsætning til i den foregående kamp mod Brasilien ikke meget held med sine afslutninger.

- Når jeg spiller lidt halvelendigt angrebsspil, så er det rart, at jeg kan byde ind i den anden ende, siger hun med et grin.

Med sine 173 centimeter ligner hun ikke et af de traditionelle fyrtårn, man ofte finder i et håndboldforsvar.

Men hendes rappe fødder viste sig effektive mod de fintestærke franskmænd.

- Jeg tror, det er en generel tankegang, at det er bedre med rigtig store fysiske forsvarsspillere. Hvis jeg stod over for en, der er dobbelt så stor som mig, tror jeg også, at jeg ville få det svært.

- Men jeg har en god fornemmelse mod de stærke fintespillere, fordi jeg ved, hvordan jeg selv hader at blive dækket op. De hurtige fødder, dem har jeg altså styr på, siger Mie Højlund.

Dagen derpå fremviser hendes ansigt et tydeligt bevis på de mange nærkampe mod franskmændene.

Undervejs i kampen blev hun ramt af en vildfaren albue, og i løbet af natten er hun blevet belønnet med et gevaldigt sæbeøje.

- Der er kommet meget væske i det, det dunker lidt, og jeg har lidt hovedpine, men det kan jeg sagtens leve med. Jeg troede faktisk, at det ville være værre, siger Mie Højlund.

- Jeg kan meget godt lide min rolle i forsvaret, så det er fint at have en lille souvenir med derfra, griner hun.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Annonce