Annonce
Varde

Angst og depression: Unge fik det bedre

Varde Kommune har været med til at evaluere forløbet Lær at tackle angst og depression - for unge. PR-foto: Agnete Schlichtkrull

Varde: Et særligt selvhjælpsforløb har betydelige positive effekter på 15-25-årige, der har angst og depression. Det viser første del af en ny effektevaluering af indsatsen Lær at tacle angst og depression – for unge.

483 unge har deltaget i evalueringen, som er gennemført af Statens Institut for Folkesundhed. Indsatsen er udviklet af Komiteen for Sundhedsoplysning og afprøvet i samarbejde med forvaltninger og enheder i 39 kommuner, heriblandt Varde Kommune.

Helt konkret er det positive forandringer som mindre angst, mindre depression, bedre søvn og øget trivsel, der følger i kølvandet på ungeforløbet.

- Vi oplever, at de unge får det markant bedre og flytter sig positivt med hensyn til uddannelse og job, når de deltager i Lær at tackle-forløbet. Det afgørende er, at de unge mødes af instruktører, der har stået i en lignende situation, og som er lykkes med at komme videre, siger Bo Juul Jensen, centerchef i Jobcenter København, i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Sport

Alle engelske klubber trækker sig fra udskældt Super League: - Vi begik en fejl, og det undskylder vi for

Sydjylland

Minister holder fast i sag om udviste syrere: - Nogle får ja, og andre får nej

Annonce