Annonce
Billund

Anja er fleksjobber hos Måltidsboxen: - Vi har den dårlige humor tilfælles

En af arbejdsopgaverne for Anja kan være at klistre mærkater på hvedekerner, som skal sendes ud til Måltidsboxens kunder. Foto: Lise Nørgaard
38-årige Anja Jensen fra Grindsted har været i fleksjob hos Måltidsboxen i halvandet år. Det fungerer rigtig godt - også på Anjas dårlige dage.

Grindsted: Anja Jensen fra Grindsted har været i flere fleksjob. Nu er hun ansat ved Måltidsboxen og har otte-ni timers arbejdstid om ugen. Det har været svært for hende at få et fleksjob, lige som det er for mange andre med et fysisk eller psykisk handicap.

Ifølge Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering var 58 procent af danskere med et handicap i beskæftigelse i 2019 mod 84 procent uden handicap. En del af det kan skyldes, at mange ledere ikke kender til støtteordningerne for medarbejdere med et handicap. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Indehaveren af Måltidsboxen, Morten Sørensen, skelner dog ikke mellem sine fleksjobbere og almindeligt ansatte. Begge parter skal sættes ind i arbejdsopgaver, og også hos medarbejdere, der er ansat på almindelige vilkår, kan der være forbehold og skånehensyn.


Jeg synes, det var svært at finde et job, særligt fordi jeg ikke kan arbejde så mange timer om ugen. Der er en del arbejdsområder, som jeg automatisk er afskåret fra.

Anja Jensen, fleksjobber


Måltidsboxen har ansat knap 30 medarbejdere, og ud af dem er seks fleksjobbere, og det fungerer godt for virksomheden.

- Vi har mange forskellige arbejdsopgaver på en uge, som tager længere eller kortere tid, og det passer godt til en fleksjobber, der ikke har så mange timer, påpeger Morten Sørensen.

Således varetager Anja alt fra at sætte forskellige klistermærker på poser til lettere rengøring.

Annonce

Facade er ikke nødvendig

Anja startede med at have seks timer om ugen, men er nu oppe på otte timer, og hun afviser ikke, at hun måske på sigt kan klare endnu et par timer.

- Vi har været oppe på ni timer, men otte timer passer godt. Jeg synes, jeg kan magte det, siger Anja Jensen, der startede som praktikant, men der gik ikke lang tid, før både Anja og Morten kunne mærke, at de var det rigtige match for hinanden.

Anja Jensen er fleksjobber, og Morten Sørensen er indehaver af Måltidsboxen. For halvandet år siden fandt de hurtigt ud af, at de var et godt match. Foto: Lise Nørgaard

- Hun har den samme dårlige humor som alle os andre og kan sagtens sige noget igen, så det faldt ret hurtigt naturligt, smiler Morten Sørensen.

For Anja er det vigtigt, at der er struktur på arbejdsopgaverne. Hun kan ikke arbejde under tidspres eller deadlines.

Egentlig er hun uddannet pædagog og har også arbejdet inden for området i fleksjob - indtil der ikke længere var økonomi til det. Så blev hun ansat i Rema 1000.

- Det er nemt at være her, for hvis jeg har en dårlig dag, så snakker vi om tingene, og jeg får lov til at stå lidt selv, siger Anja.

- Ja, så plejer hun at tø op, og så går det igen, smiler Morten.

En dårlig dag kan for Anja være, hvis hun ikke har sovet ret godt om natten, eller hvis humøret er i bund.

- Men når jeg får luft for det, går det bedre. Jeg behøver ikke have nogen facade på her, men kan være mig selv, og det er dejligt, siger Anja.

Annonce

Et frisk pust

Inden Morten Sørensen ansatte fleksjobbere, var han bekymret for, hvor meget sygdom og fravær det ville medføre, men det har på ingen måde været et tema.

Anja startede hos Måltidsboxen i tre ugers praktik, og efterfølgende blev hun fastansat og har siden øget sit timetal. Foto: Lise Nørgaard

- Vi oplever ikke mere sygdom hos vores fleksjobbere end hos vores andre medarbejdere, siger Morten Sørensen.

Faktisk kommer fleksjobberne med et frisk pust udefra, når de møder ind lidt senere end de øvrige medarbejdere.

Når Anja ikke er på arbejde, hygger hun sig hjemme med sin kat. Hun er kreativ med at lave kort og kommer ofte på værestedet Huset i Grindsted. Her spiller hun for eksempel badminton.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet

Annonce