Annonce
Danmark

Forældrepar i Vejen-sagen skal igen på anklagebænken for vold og seksuel misbrug af fire piger

Landsretten indleder mandag ankesagen mod et forældrepar fra Vejen. De er tiltalt for omfattende og årelangt misbrug af deres børn. Foto: Claus Thorsted
Vestre Landsret i Esbjerg indleder mandag den grufulde Vejen-sag, hvor et forældrepar igen skal på anklagebænken for vold og seksuel misbrug af fire piger. Manden fik fire års fængsel, mens moren blev frikendt.

Forældreparret i den såkaldte Vejen-sag vender mandag formiddag tilbage til retssalen, når Vestre Landsret indleder en nævningeankesag, som drejer sig om grov vold mod og seksuelt misbrug af kvindens fire børn.

For næsten præcis et halvt år siden blev den nu 63-årige mand idømt fire års fængsel for flere gange at have haft samleje og anden sex med en dengang seksårig steddatter. Manden modtog dommen i byretten.

Moren blev frifundet i byretten, da dommen faldt den 5. april i år.

Anklagemyndigheden har anket til skærpelse.

Parret blev anholdt i november 2017 og sad varetægtsfængslet fra december 2017 og frem til den opsigtsvækkende sag begyndte i retten i Esbjerg.

Ankesagen

Ankesagen mod forældreparret fra Vejen foregår i Vestre Landsrets afdeling i Esbjerg.

Landsretten har afsat fem dage til ankesagen, som indledes mandag formiddag. der afsiges formentlig dom på fredag.

Perversiteter

Anklageskriftet var omfattende og én lang opremsning af seksuelle perversiteter, vold og mishandlinger. Begge forældre stod tiltalt for at have været fælles om nogle af mishandlingerne, mens den 63-årige mand også skal have været ene om at begå de grufulde overgreb. Også andre ukendte personer skal have deltaget.

I alt 17 forhold begået i perioden fra 1987 og til 1994 lød det oprindelige anklageskrift på. Kvinden er biologisk mor til alle de forurettede, mens manden er biologisk far til to af de forurettede.

I byretten var to psykiatere og en psykolog blandt de indkaldte vidner. De kendte pigerne fra dengang og kunne berette, at de nu voksne børn havde været udsat for barske oplevelser.

Men byretten fandt med undtagelse af de seksuelle overgreb mod den seksårige pige, som i dag er 34 år, ikke bevisførelsen tilstrækkelig for de øvrige forhold. Forholdene vedrørende trusler, vold og forsætlig fareforvoldelse blev i byretten anset som forældede.

Baggrunden for frifindelsen i byretten af pigernes nu 60-årige mor samt en række anklager mod manden skyldtes dels divergerende og forskellige forklaringer fra de nu voksne børn, dels at forholdene ligger omkring 30 år tilbage i tiden. De fire piger forklarede i byretten, hvordan vold og seksuelle overgreb var en del af hverdagen i hjemmet i Vejen.

Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

0 kroner for en hel dags arbejde: Mens andre vagtlæger skovler 40.000 sammen på en vagt, har Michael prøvet det stik modsatte

Annonce