Annonce
Aabenraa

Ankestyrelsen afviser klage fra Fjordskole-forældre

Mette Larsen, formand for Fjordskolens bestyrelse, har ikke tænkt sig at give op, selv om Ankestyrelsen har afvist at rejse en tilsynssag. Arkivfoto: Jacob Schultz

Ankestyrelsen mener ikke, der er grundlag for at rejse en tilsynssag på baggrund af Aabenraa Kommunes håndtering af flytningen af Fjordskolen. Forældre giver dog ikke op og går nu til Ombudsmanden igen.

Aabenraa: Fra Herodes til Pilatus. Den tur har Mette Larsen, formand for Fjordskolens bestyrelse, løbet en del gange allerede. Og hun beholder løbeskoene på.

Fjordskole-forældrene har nemlig netop fået svar fra Ankestyrelsen, der pænt takker for en henvendelse fra Mette Larsen, men "vi har besluttet ikke at rejse en tilsynssag". Formanden havde på vegne af bestyrelsen blandt andet klaget over en række mangler i kommunens sagsbehandling, ligesom man mener, FN's handicapkonvention er blevet overtrådt.

- Men vi giver ikke op. Vi er enige om at køre den helt ud. Det kan godt være, vores børn ikke når at få noget ud af det, fordi tingene tager så lang tid. Men så kan det forhåbentlig være med til, at andre i samme situation slipper for at skulle igennem det samme som os, siger Mette Larsen.

Hun har derfor været i gang med at finde ud af, hvad næste skridt skal være, og hun har fundet frem til, at der bliver to.

Ombudsmanden inddrages igen

- Vi skriver til Ombudsmanden igen, som vi jo også har haft fat i tidligere. Dengang fik vi at vide, at vi kunne vende tilbage, når vi havde en afgørelse fra Ankestyrelsen. Det gør vi så og håber på, at Ombudsmanden vil pålægge styrelsen at tage stilling til, om konventionen er overtrådt, og om sagsbehandlingen er sket korrekt, forklarer Mette Larsen, der derudover er i gang med at forberede en klage til Statsforvaltningen.

- Vi har fået at vide, at det, der handler om bygningerne, hører til i Statsforvaltningen, så det må vi jo så sende dertil, siger hun.

Annonce

Brevet fra Ankestyrelsen:

Annonce
Aabenraa For abonnenter

Udsigt til jobfest: Næste år vil rekordmange arbejde i Aabenraa

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Nej til nedrivning af 150 år gammel gård: Ejer må sætte nedslidte bygninger i stand

Sydjylland For abonnenter

Julestemningen blev knust i det syd- og sønderjyske: Plantage fælder ingen juletræer og siger farvel til stort set alle medarbejdere

Kolding

Ældre mand kørt på sygehuset efter færdselsuheld: - Bilen er totalsmadret

Varde

Sådan klarer Anni fra kroen mangel på arbejdskraft: Udskudte selskaber fortsætter langt ind i januar

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Erhverv For abonnenter

For varm laks og for gammel røget makrel gav en sur smiley og bøder på i alt 30.000 kroner: - Vi har strammet op

Aabenraa

Villabrand i Rødekro: Beboer behandlet for mulig røgforgiftning

Varde

Den mærkelige dag, da lille bys damer mødte sig selv i 3. division: Klasseforskel på det gamle og det nye hold

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Esbjerg For abonnenter

Efter avisomtale af legendarisk værtshus: Nu står køberne på nakken af hinanden

Erhverv For abonnenter

Et opkald nytårsaften blev startskuddet: Bilnørder giver den gas som iværksættere

Kultur For abonnenter

Hitler kaldte kendt slesvigsk kunstner "et svin" - alligevel tiggede han nazisterne om at komme ind i varmen: Anmelder giver ny bog om Nolde seks stjerner

Annonce