Annonce
forside

Anklage: Mærsk forhindrede olie-statsjob i Esbjerg

Hverken energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) eller Martin Rune Pedersen, Maersk Oils Chief Operating Officer, ønsker af bekræfte, at olieselskabet skulle have forhindret oliejob fra Energistyrelsen i at blive flyttet til Esbjerg. Arkivfoto: Chresten Bergh

Hverken energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) eller Martin Rune Pedersen, Maersk Oils Chief Operating Officer, ønsker af bekræfte, at olieselskabet skulle have forhindret oliejob fra Energistyrelsen i at blive flyttet til Esbjerg i forbindelse med regeringens "Bedre Balance II".

Esbjerg: Der var lagt op til, at den for Esbjerg voldsomt eftertragtede afdeling af Energistyrelsen, som beskæftiger sig med olieressourcerne i Nordsøen, skulle flyttes til landets oliehovedstad i forbindelse med regeringens udflytning - Bedre Balance II - som blev præsenteret i sidste uge.

Men Esbjerg Kommune og borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) fik sammen med det lokale folketingsmedlem Carl Holst (V) en lang næse. For da det kom til stykket, var 29 stillinger fra Energistyrelsen, som ifølge JydskeVestkystens oplysninger helt op til få dage før offentliggørelsen ellers havde figureret på listen over job, der skulle flyttes væk fra hovedstaden, forsvundet.

Nu går rygterne fra både kilder på Christiansborg og kilder i Esbjergs olieindustri på, at Maersk Oil har gjort sin indflydelse gældende, fordi det med en snarlig overtagelse af franske Total ville skabe for stor usikkerhed omkring relationen til oliespecialisterne i Energistyrelsen. Mange tror nemlig ikke på, at styrelsens oliefolk ville tage med til Esbjerg, og dermed ville Maersk Oil/Total risikere at skulle begynde forfra i et samarbejde med nye folk på de centrale placeringer i Energistyrelsen.

Sagen kort


  • Esbjerg har i flere end 15 år arbejdet på at få den afdeling i Energistyrelsen, som blandt andet arbejder med koncessioner og licenser i den danske del af Nordsøen, til Esbjerg. Dette er dog aldrig sket.
  • I forbindelse med regeringens "Bedre Balance II" i sidste uge blev Esbjerg Kommune tilgodeset med i alt 112 statsjob - heraf er 61 dog inden for Skat og tidligere annonceret, men de forjættede olie-gas arbejdspladser var ikke som håbet imellem.

Ingen kommentar

Hos Maersk Oil vil man hverken be- eller afkræfte oplysninger om, at olieselskabet har påvirket beslutningen, men Martin Rune Pedersen, Maersk Oil Chief Operating Officer, oplyser i en mail til avisen:

"Det er regeringens beslutning, hvor man placerer Energistyrelsen og andre statslige myndigheder. Vi samarbejder med Energistyrelsen vedr. aktiviteterne i Nordsøen, uafhængigt af hvor styrelsen måtte være placeret."

Heller ikke energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) vil be- eller afkræfte, at Maersk Oil skulle have påvirket udflytningen af oliefolkene fra Energistyrelsen til Esbjerg. Via sin pressechef meddeler Lars Chr. Lilleholt, at han ingen kommentarer har.

Både Jesper Frost Rasmussen og Carl Holst udtrykte efter offentliggørelsen af "Bedre Balance II", at de var forundrede over, at oliearbejdspladserne fra Energistyrelsen ikke var med i udflytningen til Esbjerg, og det var helt tydeligt en stor overraskelse for begge, at sagen faldt anderledes ud. De siger i øvrigt også samstemmende, at de efterfølgende forgæves har forsøgt at få en begrundelse fra energiministeren.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Sydjylland For abonnenter

Engang holdt taxaerne i kø foran Jans bodega: Nu kan hans gæster ikke komme hjem fra byturen - og det skaber frygt for spritkørsel

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Plakater skal ned igen: Ingen valgkamp i Sønderborgs gågade

Kultur For abonnenter

Alexander og Biljana opgav drømmehus, mens de var ved at bygge det: Nu nyder ung Kolding-familie livet i Malaga

Regionalt

Smittetrykket springer opad i næsten samtlige sydjyske kommuner: I en kommune er der fundet over 30 nye tilfælde

Varde

Stor skepsis kom frem på borgermøde om møller ved kommunegrænsen

Varde

Lokal forening skabte opmærksomhed om nichesport: Fik byrådspolitikerne til at krydse klinger

Esbjerg For abonnenter

Rute 11: I 25 år har trafikken stort set ikke rykket sig ved Ribe

KIF Kolding

Skuffet Ribe-Esbjerg-træner om dårlig halvleg: Vi glemte at hoppe på toget - vi har en kæmpe opgave

Esbjerg

Webshop druknede i egen coronasucces: Efterlader milliongæld og erstatningskrav mod stifteren

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Danmark

Uden at orientere politikerne: Region afviste at bakke op om ALS-forskning i Grindsted

Sydjylland For abonnenter

Tyske vognmænd grænsehandler billig diesel i Danmark: Kan udløse gevinst på 600 millioner

Sydjylland

Idrætten mistede 20.000 medlemmer i Syd- og Sønderjylland under corona

Annonce