Annonce
Indland

Anklage: Pige udsat for vold og voldtægter i årevis

Domstolsstyrelsen/Free
En 53-årig mand er ved Retten i Sønderborg tiltalt for årelangt misbrug af ung kvinde. Han nægter sig skyldig.

I årevis blev en pige udsat for vold og grove seksuelle overgreb af et familiemedlem.

Sådan lyder anklagemyndighedens påstand, når en 53-årig mand torsdag tager plads på anklagebænken i Retten i Sønderborg.

Ifølge anklageskriftet, som Ritzau har fået aktindsigt i, begyndte overgrebene, allerede før pigen var fyldt 15 år.

Det foregik på en adresse i Gram mellem november 2001 og juni 2002, lyder det i anklageskriftet. Her viste han hende pornofilm og tvang blandt andet den grædende pige til oralsex, mens han holdt fast i hendes hår.

Fra oktober 2003 til april 2004 blev hun ifølge tiltalen flere gange voldtaget i et kælderrum i Haderslev, selv om hun gjorde modstand.

Ved en af voldtægterne i slutningen af 2003 gav manden hende ifølge anklageskriftet to lussinger og et knytnæveslag på kroppen, hvorefter han voldtog den grædende pige.

Derefter blev hun voldtaget af en anden mand, som også var til stede i kælderrummet. Det er ikke lykkedes politiet at finde frem til denne mand.

Særligt grov var en episode i august 2004. Efter at have voldtaget pigen gav han hende to-tre knytnæveslag i maven med ordene: "Jeg håber, at horeungen dør", lyder anklagen.

Foruden blufærdighedskrænkelse, voldtægt og vold er den 53-årige, som i øjeblikket sidder varetægtsfængslet, tiltalt efter straffelovens paragraf om incest.

Det vil sige, at den tiltalte er i familie med offeret, men det har ikke været muligt at få oplyst nærmere om familieforholdet.

Den 53-årige nægter sig skyldig i samtlige anklager, bekræfter hans forsvarer, advokat Lone Adolphsen.

Sagen er rejst som en nævningesag, og det betyder, at anklagemyndigheden går efter en dom på ikke under fire års fængsel, hvis han kendes skyldig.

Han har dog selv fravalgt nævninger, så det bliver en dommer og to domsmænd, der skal dømme i sagen.

Ifølge planen skal seks vidner afhøres.

- Det kan dog godt være, at vi frafalder nogle af dem, siger specialanklager Anemarie Haahr fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Retten i Sønderborg har afsat fire dage til at behandle sagen, og der ventes dom 9. juli.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Fordragelige vikinger

Leder For abonnenter

Naturligvis har bro følger

Før etableringen af den faste forbindelse over Storebælt var den ingen ende på bekymringerne. Fisk, fugle og pattedyr ville blive truet, måtte man dengang forstå. Efter hensynet til samfundets interesser samt følgerne for flora og fauna blev holdt op mod hinanden, blev bro og togtunnel alligevel bygget. Som bekendt gik verden ikke under. Nu foreligger en rapport om de naturmæssige konsekvenser af en bro mellem Als og Fyn. Vurderingen blev udarbejdet i januar, men er først nu offentliggjort. Forklaringen på forsinkelsen er ukendt, men måske har Vejdirektoratet slet og ret skammet sig over konklusionens banalitet. Broen vil medføre uoprettelig påvirkning af natur og dyrelivet både i anlægs- og driftsfasen. Naturen vil blive påført skader, der ikke kan gøres om, vurderer specialisterne således. Og ja, det er givetvis korrekt. Sådanne konsekvenser ligger i anlægsarbejders natur. Selv en mindre cykelsti forandrer landskabet for bestandigt. Musereder bliver ødelagt, frøer fordrevet og regnormene kan ikke længere komme op. Men skulle man af den grund undlade at sikre børns liv og førlighed på skolevejen? Svaret giver vist sig selv. Naturligvis er sammenligningen sat på spidsen og konsekvenserne af et brobyggeri ulig større end følgerne af en cykelsti. Men der kan alligevel drages nogenlunde ens konklusioner. Fordele og ulemper skal afvejes. Vi skal passe på vores miljø – ikke mindst når der er tale om et sårbart område som farvandet mellem Als og Fyn. Vil byggeri og drift have katastrofale konsekvenser for naturen, må planerne opgives. Broen skal heller ikke etableres, hvis det ikke giver overordnet mening økonomisk og samfundsmæssigt. Til gengæld skal der bygges, hvis hensynet til vores fælles bedste taler for det, og der ikke er udsigt til virkelig alvorlige skader på omgivelserne. Vi må ikke ende samme sted, som vores naboer mod syd, hvor naturklager kan forsinke etableringen af vigtig infrastruktur i år eller nogle gange ligefrem årtier.

Team Esbjerg

Dagens gode nyhed: Esbjergs håndbolddronnning laver ny aftale - derfor forlænger Estavana Polman

Annonce