Annonce
forside

Anklager kræver flere års fængsel i penis-sagen

Sønderborg: Anklager Britt Ankersø krævede i sin procedure i den spektakulære penis-sag fra Tinglev flere års fængsel og udvisning for bestandig til tre af de tiltalte afghanere. Den fjerde bor i Flensborg og er tysk statsborger. De er alle sammen familie-medlemmer. En far, en bror til faren, en datter og hendes mand. Faren og moren er gået fra hinanden.

De fire er tiltalt for et groft overfald på en afghansk mand, som er blevet ven med moren. De fire mødte den 1. maj lidt over spisetid om aftenen op på morens adresse, hvor de fandt den 44-årige afghanske i haven. Han blev slået og sparket på kroppen og fik spark i kønsdelene. Under det grove voldelige overfald blev han skåret ved sin penis, som har givet ham varige mén og store psykiske problemer.

På fjerdedagen blev der i retssalen afspillet en videoafhøring af en 12-årig dreng, der bor hjemme hos moren. Han gik ud i haven under voldsbataljen og er den eneste, som har set at søsterens mand med en kniv og handsker.

- Han sidder i hug og skærer i hans penis, forklarede drengen i videoafhøringen.

Anklager Britt Ankersø trak linjerne hårdt op.

- Det er en særpræget, bizar og religiøs handling. En sag, som jeg aldrig har oplevet før, understregede Britt Ankersø.

Retssagen fortsætter den 29. december, hvor der er procedure fra de fire forsvarere.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Frivillige planter sponsorskov

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce