Annonce
Vejen

Anklager kræver ti års fængsel for ydmygende overgreb

Arkivfoto: Søren Dippel
Overgreb har haft en ydmygende karakter, og børnene er stadig mærket af dem, påpeger anklager i Vejen-sagen.

Forældreparret, der er fundet skyldige i seksuelle overgreb mod fire børn for 30 år siden, står til ti års fængsel.

Det kræver senioranklager Emil Stenbygaard, da han onsdag formiddag i Vestre Landsrets afdeling i Esbjerg skal argumentere for en passende straf til parret i den såkaldte Vejen-sag.

- Jeg har svært ved at forestille mig situationer, der er værre eller mere ydmygende end det, der er begået i den her sag, siger han.

Parret er tidligere på dagen fundet skyldig i blandt andet voldtægt af en dengang seksårig pige.

Det var manden, der begik voldtægten, men moren var klar over det og lod det ske, konkluderer landsretten.

Parret er også fundet skyldige i at have tvunget alle fire børn til oralsex og have presset dem til sex med familiens hund.

Parret har ifølge landsrettens vurdering også tvunget børnene til at berøre hinandens og morens kønsdele.

- Der har været anvendt fingre, der har været anvendt genstande som eksempelvis gulerødder og ispinde.

- Den ydmygende karakter, det har haft over for børnene, bør indgå med skærpende betydning ved straffastsættelsen, lyder det fra Emil Stenbygaard, da han taler til de tre juridiske dommere og ni nævninger.

Parret er frifundet for vold og trusler, da landsretten vurderer, at de forhold er straffelovsmæssigt forældet.

Alligevel bør hammeren falde hårdt over for begge tiltalte, siger anklageren, der mener, at begge forældre står til den samme straf.

- Det er foregået bag hjemmets fire vægge af børnenes primære omsorgspersoner, deres forældre. Man lytter og retter ind, efter hvad mor og far gør, siger han.

Ifølge anklageren slås de forurettede, der alle er i alderen 30 til 36 år, stadig med følgerne af de overgreb, de blev udsat for.

- Den dag i dag lider de hårdt under de overgreb, de har været udsat for i deres spæde start på livet, siger han.

Begge forældre nægter sig skyldige. De hævder, at de er ofre for et komplot udtænkt af parrets ældste datter.

Det var hende, der fik sagen til at rulle, da hun gik til politiet og anmeldte forældrene for to år siden.

Landsretten skal nu trække sig tilbage og finde en passende straf.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Annonce