Annonce
Vejen

Anklager kræver ti års fængsel for ydmygende overgreb

Arkivfoto: Søren Dippel
Overgreb har haft en ydmygende karakter, og børnene er stadig mærket af dem, påpeger anklager i Vejen-sagen.

Forældreparret, der er fundet skyldige i seksuelle overgreb mod fire børn for 30 år siden, står til ti års fængsel.

Det kræver senioranklager Emil Stenbygaard, da han onsdag formiddag i Vestre Landsrets afdeling i Esbjerg skal argumentere for en passende straf til parret i den såkaldte Vejen-sag.

- Jeg har svært ved at forestille mig situationer, der er værre eller mere ydmygende end det, der er begået i den her sag, siger han.

Parret er tidligere på dagen fundet skyldig i blandt andet voldtægt af en dengang seksårig pige.

Det var manden, der begik voldtægten, men moren var klar over det og lod det ske, konkluderer landsretten.

Parret er også fundet skyldige i at have tvunget alle fire børn til oralsex og have presset dem til sex med familiens hund.

Parret har ifølge landsrettens vurdering også tvunget børnene til at berøre hinandens og morens kønsdele.

- Der har været anvendt fingre, der har været anvendt genstande som eksempelvis gulerødder og ispinde.

- Den ydmygende karakter, det har haft over for børnene, bør indgå med skærpende betydning ved straffastsættelsen, lyder det fra Emil Stenbygaard, da han taler til de tre juridiske dommere og ni nævninger.

Parret er frifundet for vold og trusler, da landsretten vurderer, at de forhold er straffelovsmæssigt forældet.

Alligevel bør hammeren falde hårdt over for begge tiltalte, siger anklageren, der mener, at begge forældre står til den samme straf.

- Det er foregået bag hjemmets fire vægge af børnenes primære omsorgspersoner, deres forældre. Man lytter og retter ind, efter hvad mor og far gør, siger han.

Ifølge anklageren slås de forurettede, der alle er i alderen 30 til 36 år, stadig med følgerne af de overgreb, de blev udsat for.

- Den dag i dag lider de hårdt under de overgreb, de har været udsat for i deres spæde start på livet, siger han.

Begge forældre nægter sig skyldige. De hævder, at de er ofre for et komplot udtænkt af parrets ældste datter.

Det var hende, der fik sagen til at rulle, da hun gik til politiet og anmeldte forældrene for to år siden.

Landsretten skal nu trække sig tilbage og finde en passende straf.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce