Annonce
Nordtyskland

Anklager: Seriemorder dræbte ældre med dødelige indsprøjninger

Modelfoto: PR.

BURG: I april 2017 døde en pensionist i byen Burg i Dithmarschen i det sydvestlige Slesvig-Holsten. Anklagemyndigheden mener, han var det første offer i en polsk plejers dødelige turne i hele Tyskland.

I november starter sagen mod den 37-årige mand. Han er tiltalt for seks drab og tre drabsforsøg. Det skriver nyhedsbureauet DPA.

Ifølge tiltalen forgiftede plejeren sine ofre med dødelige indsprøjtninger af insulin. Ofrene var alle plejekrævende ældre, der boede spredt i det meste af Tyskland. I alt 69 forskellige steder i forbundsrepublikken har manden arbejdet.

Mønstret var ifølge anklageskriftet hver gang det samme. De ældre havde behov for omsorg døgnet rundt, og den 37-årige flyttede ind i deres hjem. Når han havde dræbt dem, stjal han derefter deres værdier, mener anklagemyndigheden.

Flere patienter overlevede kun, fordi de kom i øjeblikkelig behandling.

Den 37-årige blev anholdt i München i februar 2018, skriver nyhedsbureauet.

Anholdelsen skete, efter en vagtlæge blev mistænksom på grund af et indstiksår i en afdød, 87-årig patient.

Polakken er tidligere straffet for bedrageri i sit hjemland. Han lider af sukkersyge, og havde derfor adgang til insulin.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce