Annonce
Sønderborg

Anklager vil have begge forældre dømt for babyvold

Der falder dom i sagen den 25. november. Arkivfoto: Claus Thorsted
Kærestepar fra Nordborg nægter fortsat at have noget at gøre med grov vold og mishandling af deres spædbarn. Det kom frem under mandagens afsluttende procedure.
Annonce

Sønderborg: En frygtelig sag fra Nordborg om grov vold mod en babydreng er gået ind i sin sidste fase. Mandag holdt forsvarere og anklager afsluttende procedure i forhold til skyldspørgsmålet.

- Sagen er meget enkel, som jeg ser den. Der er ikke nogen tvivl om, at forældrene har udøvet vold deres barn ad flere omgange, kom det indledningsvis fra anklager Anemarie Haahr, der vil have begge erklæret skyldige.

Sagen begyndte den 4. december 2018, da en baby blev kørt til Aabenraa Sygehus, fordi forældrene kunne høre kliklyde, når den lille trak vejret. Forældrene, en 24-årig mand og en 28-årig kvinde, blev fængslet ni dage senere og har været varetægtsfængslet siden.

Forældrene er tiltalt for både den 4. december samt flere gange i 2-6 uger forud at udsætte deres nyfødte barn for børnemishandling og medvirken hertil. Forældrene har lige fra starten erklæret sig uskyldige.

Den 24-årige mand har i sagen erkendt vold mod en dreng i Mølleparken i april 2018, ligesom han ifølge sin mor tidligere er dømt for vold mod et barn.

- Anklagemyndigheden har brugt tid på at tegne og male et billede af, at der skulle være min klient, der har gjort det, men der er ingen dokumentation, kom det advokat Peter Nisgaard Brink, der er forsvarer for manden.

Sagen er meget enkel, som jeg ser den. Der er ikke nogen tvivl om, at forældrene har udøvet vold deres barn ad flere omgange.

Anklager Anemarie Haahr

Annonce

Brækkede knogler

Efter et kort ophold på sygehuset i Aabenraa blev babyen i december sidste år overført til Odense Universitets Hospital, hvor røntgen og CT-scanninger viste, at han havde brækket en række knogler i sin spæde krop.

Begge kraveben var brækkede, venstre skinneben og fire ribben bagtil og to foran. Der er også blå mærker på maven.

Lægelige undersøgelser på sygehuset foretaget af retsmedicinere og siden hen Retslægerådet slog fast, at drengens skader med stor sandsynlighed stammede fra kraftige klem om brystkassen, vrid og træk i arme, slag eller anden form for vold.

Under mandagens procedure argumenterede mandens forsvarer for, at de 'gamle' skader kunne være påført af andre end de tiltalte, når babyen var på besøg/overnattede hos bedsteforældre.

Skaderne på babyen den 4. december kunne ifølge advokaten skyldes drengens toårige storesøster. Ifølge forældrene var den lille babydreng alene med søsteren den 4. december, mens faderen var i køkkenet, og moren var på toilettet, da de hørte et bump fra stuen.

- Efter min opfattelse kan det ikke udelukkes, at nogle af skaderne kan være påført af en jaloux storesøster, sagde advokat Peter Nisgaard Brink, som også mente, at det ikke kunne afvises, at de 'gamle' skader på babyen var sket under fødslen.

De to sidstnævnte argumenter afviste anklagemyndigheden med henvisning til Retslægerådets undersøgelse.

Annonce

Dom om 14 dage

Anklagemyndigheden satte mandag ikke navn på, hvem af de tiltalte, som den mener, udførte volden mod babyen. Den har tidligere anklaget kæresteparret for at koordinere sine forklaringer.

Anklageren begrundede med udgangspunkt i domme fra tidligere sager, at begge kunne og skulle erklæres skyldige. Noget forsvarsadvokaterne argumenterede imod også med henvisning til 'gamle' sager.

- Jeg mener ikke anklagemyndigheden har løftet sin bevisbyrde. Indicier og biomstændigheder, der ikke holder vand, er altså ikke nok til at blive dømt, sagde kvindens forsvarer Hans Henrik Fischer retten.

Moren og faderen er sigtet efter den grove voldsparagraf 245, hvor tiltalte risikerer mindst fire års fængsel. Hvis faderen bliver kendt skyldig, vil anklageren kræve ham idømt en dom til anbringelse på en institution for personer med vidtgående psykiske handicap.

- Det var de tiltalte, som den 4. december påførte drengen skade, fordi der var ikke andre til stede. Dermed er det også nærliggende at tænke, de andre skader også kommer herfra, sagde anklager Anemarie Haahr.

Babyen er undersøgt for knogleskørhed, glasknogler og andet. Intet peger på at den lille dreng er født med fejl eller svagheder i sine knogler. Der falder dom i sagen den 25. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Tidligere JydskeVestkysten-chef giver ledelsen en ordentlig kindhest: - I bør overveje at lukke avisen, inden det bliver pinligt

Annonce