Annonce
Sønderborg

Anklager vil have begge forældre dømt for babyvold

Der falder dom i sagen den 25. november. Arkivfoto: Claus Thorsted
Kærestepar fra Nordborg nægter fortsat at have noget at gøre med grov vold og mishandling af deres spædbarn. Det kom frem under mandagens afsluttende procedure.

Sønderborg: En frygtelig sag fra Nordborg om grov vold mod en babydreng er gået ind i sin sidste fase. Mandag holdt forsvarere og anklager afsluttende procedure i forhold til skyldspørgsmålet.

- Sagen er meget enkel, som jeg ser den. Der er ikke nogen tvivl om, at forældrene har udøvet vold deres barn ad flere omgange, kom det indledningsvis fra anklager Anemarie Haahr, der vil have begge erklæret skyldige.

Sagen begyndte den 4. december 2018, da en baby blev kørt til Aabenraa Sygehus, fordi forældrene kunne høre kliklyde, når den lille trak vejret. Forældrene, en 24-årig mand og en 28-årig kvinde, blev fængslet ni dage senere og har været varetægtsfængslet siden.

Forældrene er tiltalt for både den 4. december samt flere gange i 2-6 uger forud at udsætte deres nyfødte barn for børnemishandling og medvirken hertil. Forældrene har lige fra starten erklæret sig uskyldige.

Den 24-årige mand har i sagen erkendt vold mod en dreng i Mølleparken i april 2018, ligesom han ifølge sin mor tidligere er dømt for vold mod et barn.

- Anklagemyndigheden har brugt tid på at tegne og male et billede af, at der skulle være min klient, der har gjort det, men der er ingen dokumentation, kom det advokat Peter Nisgaard Brink, der er forsvarer for manden.

Annonce

Sagen er meget enkel, som jeg ser den. Der er ikke nogen tvivl om, at forældrene har udøvet vold deres barn ad flere omgange.

Anklager Anemarie Haahr

Brækkede knogler

Efter et kort ophold på sygehuset i Aabenraa blev babyen i december sidste år overført til Odense Universitets Hospital, hvor røntgen og CT-scanninger viste, at han havde brækket en række knogler i sin spæde krop.

Begge kraveben var brækkede, venstre skinneben og fire ribben bagtil og to foran. Der er også blå mærker på maven.

Lægelige undersøgelser på sygehuset foretaget af retsmedicinere og siden hen Retslægerådet slog fast, at drengens skader med stor sandsynlighed stammede fra kraftige klem om brystkassen, vrid og træk i arme, slag eller anden form for vold.

Under mandagens procedure argumenterede mandens forsvarer for, at de 'gamle' skader kunne være påført af andre end de tiltalte, når babyen var på besøg/overnattede hos bedsteforældre.

Skaderne på babyen den 4. december kunne ifølge advokaten skyldes drengens toårige storesøster. Ifølge forældrene var den lille babydreng alene med søsteren den 4. december, mens faderen var i køkkenet, og moren var på toilettet, da de hørte et bump fra stuen.

- Efter min opfattelse kan det ikke udelukkes, at nogle af skaderne kan være påført af en jaloux storesøster, sagde advokat Peter Nisgaard Brink, som også mente, at det ikke kunne afvises, at de 'gamle' skader på babyen var sket under fødslen.

De to sidstnævnte argumenter afviste anklagemyndigheden med henvisning til Retslægerådets undersøgelse.

Dom om 14 dage

Anklagemyndigheden satte mandag ikke navn på, hvem af de tiltalte, som den mener, udførte volden mod babyen. Den har tidligere anklaget kæresteparret for at koordinere sine forklaringer.

Anklageren begrundede med udgangspunkt i domme fra tidligere sager, at begge kunne og skulle erklæres skyldige. Noget forsvarsadvokaterne argumenterede imod også med henvisning til 'gamle' sager.

- Jeg mener ikke anklagemyndigheden har løftet sin bevisbyrde. Indicier og biomstændigheder, der ikke holder vand, er altså ikke nok til at blive dømt, sagde kvindens forsvarer Hans Henrik Fischer retten.

Moren og faderen er sigtet efter den grove voldsparagraf 245, hvor tiltalte risikerer mindst fire års fængsel. Hvis faderen bliver kendt skyldig, vil anklageren kræve ham idømt en dom til anbringelse på en institution for personer med vidtgående psykiske handicap.

- Det var de tiltalte, som den 4. december påførte drengen skade, fordi der var ikke andre til stede. Dermed er det også nærliggende at tænke, de andre skader også kommer herfra, sagde anklager Anemarie Haahr.

Babyen er undersøgt for knogleskørhed, glasknogler og andet. Intet peger på at den lille dreng er født med fejl eller svagheder i sine knogler. Der falder dom i sagen den 25. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce