x
Annonce
Varde

Anklageskift om drab, brand og usømmelig omgang med lig: Sådan blev restauratør fundet

Huset fik ifølge anklagemyndigheden skader for mere end seks millioner kroner som følge af en påsat brand, der også kostede den kvindelige beboer livet. Arkivfoto: Morten Nielsen
Efter at have dræbt en mandlig beboer i en villa i Blåvand, så antændte en 20-årig mand et indendørs bål, som kostede den kvindelige beboer livet. Det er de påstande, som anklagemyndigheden fremlægger for retten i en meget omtalt drabssag.

Blåvand: JydskeVestkysten har fået aktindsigt i det anklageskrift, som en 20-årig tysk mand konfronteres med i Retten i Esbjerg. Her fremgår det, at anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi vurderer, at den unge mand ikke alene dræbte restauratør Cai Lennart Henriksen, 61 år, men at han også havde usømmelig omgang med liget.

Drabet fandt ifølge anklagemyndigheden sted den 28. maj sidste år mellem klokken 00.07 og klokken 03.11 på Cai Lennart Henriksens bopæl - en villa i Blåvand. Cai Lennart Henriksen drev sammen med sin samlever Restaurant Perlen i Blåvand.

Der er specialanklager Rikke Brændgaard-Nielsen, der har udformet anklageskriftet. Ifølge anklageren tildelte den 20-årige restauratøren mange slag i hovedet med en stump genstand. Herved pådrog Cai Lennart Henriksen sig blødninger i hjernen og afgik ved døden. Herefter placerede den tyske mand liget nøgen i villaens indendørs swimmingpool og satte ild til ejendommen. Liget blev i den forbindelse påført store brandskader, fremgår det af anklageskriftet.

Annonce

Retssag berammet til seks dage

  • Retssagen begynder den 28. april og er berammet til at vare i seks dage.
  • Det er formentlig nævninge, som skal vurdere, om den 20-årige tysker er skyldig i anklagerne eller ikke.
  • Den tiltalte mand har mulighed for kun at blive stillet for en juridisk dommer - uden lægdommere skal tage stilling til skyldsspørgsmålet. Det skal han skriftligt tilkendegive gennem sin forsvarer inden for to uger fra den 25. marts.

Han lavede et bål

Anklagen lyder på, at den 20-årige tændte et bål i spisestuen. I den forbindelse er det anklagemyndighedens opfattelse, at manden må have indset, at han herved satte andres liv i overhængende fare. Han må desuden have vidst, at branden ville forårsage store brandskader, lyder anklagemyndighedens vurdering.

Bålet bestod af træstykker, fodtøj, en spadserestok, en fodskammel og en lænestol. Herved bredte branden sig til bygningens inventar som gulve, lofter og tagkonstruktion.

Cai Lennart Henriksens samlever, 85-årige Else Nielsen, mistede ved den lejlighed livet. Hun afgik ved døden som følge af kulilteforgiftning. Hun sov i villaen, da branden opstod.

Ved branden skete der ifølge tiltalen materielle skader for anslået 6,6 millioner kroner.

Anklagemyndighed ønsker udvisning

Anklagemyndigheden ønsker, at den tyske statsborger skal udvises med et indrejseforbud for bestandigt, hvis han findes skyldig i de alvorlige anklager.

Bytoften i Blåvand efter forbrydelsen, der skete den 28. maj. Arkivfoto: Morten Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce