Annonce
Varde

Anklageskift om drab, brand og usømmelig omgang med lig: Sådan blev restauratør fundet

Huset fik ifølge anklagemyndigheden skader for mere end seks millioner kroner som følge af en påsat brand, der også kostede den kvindelige beboer livet. Arkivfoto: Morten Nielsen
Efter at have dræbt en mandlig beboer i en villa i Blåvand, så antændte en 20-årig mand et indendørs bål, som kostede den kvindelige beboer livet. Det er de påstande, som anklagemyndigheden fremlægger for retten i en meget omtalt drabssag.
Annonce

Blåvand: JydskeVestkysten har fået aktindsigt i det anklageskrift, som en 20-årig tysk mand konfronteres med i Retten i Esbjerg. Her fremgår det, at anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi vurderer, at den unge mand ikke alene dræbte restauratør Cai Lennart Henriksen, 61 år, men at han også havde usømmelig omgang med liget.

Drabet fandt ifølge anklagemyndigheden sted den 28. maj sidste år mellem klokken 00.07 og klokken 03.11 på Cai Lennart Henriksens bopæl - en villa i Blåvand. Cai Lennart Henriksen drev sammen med sin samlever Restaurant Perlen i Blåvand.

Der er specialanklager Rikke Brændgaard-Nielsen, der har udformet anklageskriftet. Ifølge anklageren tildelte den 20-årige restauratøren mange slag i hovedet med en stump genstand. Herved pådrog Cai Lennart Henriksen sig blødninger i hjernen og afgik ved døden. Herefter placerede den tyske mand liget nøgen i villaens indendørs swimmingpool og satte ild til ejendommen. Liget blev i den forbindelse påført store brandskader, fremgår det af anklageskriftet.

Retssag berammet til seks dage

  • Retssagen begynder den 28. april og er berammet til at vare i seks dage.
  • Det er formentlig nævninge, som skal vurdere, om den 20-årige tysker er skyldig i anklagerne eller ikke.
  • Den tiltalte mand har mulighed for kun at blive stillet for en juridisk dommer - uden lægdommere skal tage stilling til skyldsspørgsmålet. Det skal han skriftligt tilkendegive gennem sin forsvarer inden for to uger fra den 25. marts.
Annonce

Han lavede et bål

Anklagen lyder på, at den 20-årige tændte et bål i spisestuen. I den forbindelse er det anklagemyndighedens opfattelse, at manden må have indset, at han herved satte andres liv i overhængende fare. Han må desuden have vidst, at branden ville forårsage store brandskader, lyder anklagemyndighedens vurdering.

Bålet bestod af træstykker, fodtøj, en spadserestok, en fodskammel og en lænestol. Herved bredte branden sig til bygningens inventar som gulve, lofter og tagkonstruktion.

Cai Lennart Henriksens samlever, 85-årige Else Nielsen, mistede ved den lejlighed livet. Hun afgik ved døden som følge af kulilteforgiftning. Hun sov i villaen, da branden opstod.

Ved branden skete der ifølge tiltalen materielle skader for anslået 6,6 millioner kroner.

Annonce

Anklagemyndighed ønsker udvisning

Anklagemyndigheden ønsker, at den tyske statsborger skal udvises med et indrejseforbud for bestandigt, hvis han findes skyldig i de alvorlige anklager.

Bytoften i Blåvand efter forbrydelsen, der skete den 28. maj. Arkivfoto: Morten Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce