Annonce
112

Anklageskriftet mod Karup-flugtbilist er færdigt: Tiltalt for blandt andet uagtsomt manddrab

Der blev flaget på halvt morgenen efter dødsulykken ved Flyvestation Karup. Nu er der blevet rejst tiltale mod den 71-årige mand, som menes at have kørt den dræbende bil. Arkivfoto: Morten Dueholm.
Den 71-årige mand, som i oktober påkørte og dræbte en 22-årig værnepligtig ved Flyvestation Karup, er nu tiltalt for tre forskellige lovovertrædelser. Der er endnu ikke fastlagt en dato for det kommende retsmøde.
Annonce

Kølvrå: Om aftenen den 7. oktober mistede en ung værnepligtig livet i fodgængerfeltet foran hovedvagten ved Flyvestation Karup.

Efter dødsulykken gik der næsten en uge med intensivt politiarbejde, før politiet den 14. oktober kunne anholde den 71-årige mand, som menes at have ført den dræbende personbil.

Manden blev anholdt på sin bopæl i en by i Viborgs opland.

Efter anholdelsen har politiet gjort sit til at efterforske sagen til bunds, og nu er der blevet rejst tiltale i sagen, og Viborg Stifts Folkeblad har fået aktindsigt i anklageskriftet.

Heraf fremgår det, at den 71-årige mand er tiltalt for i alt tre forskellige forhold.

Første punkt i anklageskriftet er en overtrædelse af færdselslovens paragraf 118, som handler om, at han ikke udviste den nødvendige agtpågivenhed, da han omkring klokken 20.40 den pågældende aften kørte frem mod fodgængerfeltet på Herningvej. Ifølge tiltalen kørte han med en hastighed på omkring 55 kilometer i timen, da han ramte den 22-årige i fodgængerfeltet.

Annonce

Frakendelse af førerret

Det andet punkt i tiltalen er straffelovens paragraf 241 - uagtsomt manddrab. Denne bestemmelse kan straffes med bøde eller fængsel i op til fire måneder.

Sidst, men ikke mindst, er den 71-årige tiltalt for brud på straffelovens paragraf 253, da han ikke umiddelbart efter påkørslen stoppede bilen og ydede den svært tilskadekomne mand den fornødne hjælp, og da han ikke efterfølgende underrettede politiet om uheldet.

Denne bestemmelse kan give fængsel i op til to år.

Ud over de tre forhold, som manden er tiltalt for, nedlægger anklagemyndigheden påstand om, at bilisten skal frakendes retten til at køre bil.

Folkebladet har onsdag eftermiddag været i kontakt med presseafdelingen hos Midt- og Vestjyllands Politi, og herfra lyder det, at der endnu ikke er fastsat en dato, hvor sagen skal behandles ved Retten i Viborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Fredericia går endnu mere i rødt: Smittetrykket stiger stadig

Annonce