x
Annonce
Aabenraa

Anklaget folketingskandidat: Er der handlet i ond tro, går det den anden vej

Philip Tietje håber, politiet får henlagt sagen, inden valgkampen frem mod efterårets kommunalvalg for alvor går i gang. Arkivfoto: Claus Thorsted

Det er udvalgsformand og folketingskandidat Philip Tietje (V), der af byrådskollegaen Kaare Solhøj Dahle (UP) er politianmeldt for blandt andet chikane via falske profiler på Facebook. Tietje kalder beskyldningerne "groteske".

Aabenraa: Det vakte vild furore i byrådet i Aabenraa, da løsgænger Kaare Solhøj Dahle på byrådsmødet 31. maj afslørede, at han havde politianmeldt en unavngiven byrådskollega for blandt andet bagvaskelse via falske profiler på Facebook.

Nu har den tidligere DF'er så valgt at lægge en del af sit bevismateriale frem på Facebook, og det peger på Venstres Philip Tietje, der ud over at være medlem af byrådet i Aabenraa og udvalgsformand også er Tønder-kredsens folketingskandidat.

Det har fået Philip Tietje til for første gang at tage til genmæle.

- Jeg har indtil nu ikke fundet anledning til at gøre noget. Det er groteske anklager, og når man ikke vil lægge navn til det, så har jeg tænkt "det tager politiet sig af". Men når mit navn nu bliver tilsværtet i offentligheden, så bliver jeg nødt til at reagere på det, siger han.

Annonce

Politiet: Ingen kommentarer

Politikommissær Henning Marcussen fra Aabenraa Lokalpoliti bekræftede i sidste uge, at der er indgivet to politianmeldelser mod et byrådsmedlem fra Aabenraa. Han forklarede dengang, at sagen var højt prioriteret, men kunne ikke udtale sig om tidshorisonten.Og det kunne han stadig ikke, da JydskeVestkysten fangede ham lørdag formiddag:

- Vi er i gang med den, og den går sin gang. Jeg har ikke yderligere kommentarer lige nu, lød det.

Han har kendt til Kaare Solhøj Dahles anklager siden slutningen af marts og valgte for nogle uger siden at hyre en advokat, da sagens alvor gik op for ham.

- Jeg har over for borgmesteren og vores gruppeformand klart givet udtryk for, at jeg ikke kender noget til det her, og jeg troede i første omgang, det bare var en spøg. Men det er det tilsyneladende ikke, siger Philip Tietje, der håber, at politiet arbejder hurtigt.

- Det er uhyre ubehageligt at være anklaget for noget, man ikke har gjort, så jeg vil gerne hurtigt derhen til, hvor politiet henlægger sagen. Det kan jo ikke undgås, at folk tænker, at hvor der er røg, er der også en brand, lyder det fra byrådsmedlemmet og folketingskandidaten, der ikke lægger skjul på, at viser det sig, at Kaare Solhøj Dahle på en eller anden vis ikke har handlet i god tro i den her sag, så er Philip Tietje klar til at slæbe ham i retten for injurier.

- Så går den altså den anden vej, slår Tietje fast.

At Kaare Solhøj Dahle har valgt alligevel at sætte navn på den politianmeldte byrådskollega, forklarer han i sit Facebook-opslag med, at "der er efterfølgende sået tvivl om, hvorvidt anmeldelsen og materialet har substans - eller om det bare var noget, jeg selv har fundet på. Altså et mediestunt".

Han uddyber over for JydskeVestkysten:

- Jeg har gjort det, fordi jeg er blevet sat i mere mistillid, end hvad godt er. Det kan ikke været rigtigt. Derfor synes jeg, det er okay lige at få renset luften, forklarer Kaare Solhøj Dahle, der også finder det dybt kritisabelt, at Philip Tietje ikke selv valgte at stå frem i kølvandet på afsløringen for halvanden uge siden:

- Jeg er målløs over, at han har ladet det stå og hænge i luften så længe. Han lader jo egentlig mistanken hvile på sine kolleger. Det, synes jeg, ikke er fair. Og jeg ved, der er flere byrådsmedlemmer, der er harme over, at manden ikke selv har rejst sig op.

Det er kun det "absolut indledende, simple bevismateriale", Kaare Solhøj Dahle har lagt frem, men han understreger, at det er "omfattende bevismateriale", han har videregivet til politiet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce