Annonce
forside

Anlægget. Der er plads til forbedringer.

Læserbrev: Som borger i Grindsted by benytter jeg ofte vores dejlige anlæg. Vi har en flot "talerstol" oprettet i 1919, og genforeningsstenen oprettet i 1920. To smukke sten med en historisk baggrund.

Jeg er informeret om, at der planlægges 100 års jubilæumsfest for "Talerstolen" til næste år og går da stærkt ud fra, at der også skal markeres noget i forbindelse med genforeningens 100 års jubilæum.

Jeg må jo på mine vandringer i anlægget konstatere, at der absolut er plads til forbedringer.

Jeg kunne ønske mig et sted, hvor der var mere liv og flere aktiviteter. Legepladsen er reduceret til et gyngestativ og et par snurretoppe.

Som Børnenes Hovedstad kunne jeg foreslå en kæmpe stor naturlegeplads til gavn og glæde for vores børn. Et sted, der inviterede børnene og deres forældre til liv, glæde og motion.

Der er såmænd også plads til outdoorfitness til unge og voksne. Tænk, hvis vi igen kunne få anlægget til at emme af hygge.

Det ville være perfekt timing med indvielse af en stor legeplads sammen med 100 års jubilæumsfesten.

Fortid og nutid hånd i hånd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Varde

Spædbarn brækkede seks ribben og fik livsfarlige blødninger i hjernen: Kvinde og mand fængslet for vold

Annonce