Annonce
Billund

Anlæggets Venner gentager sidste års succes: Grindsted får igen en grundlovsfest

Ansigtsmaling bliver igen i år en del af grundlovsfesten i Anlægget i Grindsted. Arkivfoto: Martin Ravn
Biskoppen er hovedtaler ved årets grundlovsfest i Anlægget i Grindsted. Genforeningen er det overordnede tema. Der er også musik, mad og ansigtsmaling.

Grindsted: Grundlovsfesten i Anlægget i Grindsted er kommet for at blive - i hvert fald hvis det står til Anlæggets Venner, som er klar til at gentage sidste års succes.

Omkring 300 kiggede forbi den tidlige sommerdag sidste år, da talerstolen var blevet pyntet op med flag og blomster, og det har givet arrangørerne lyst til at prøve igen.

I år har man slået kræfterne sammen med Grindsted Kirke, så der ikke er to konkurrerende arrangementer i byen på grundlovsdag. Det betyder, at kirkens taler, biskop Elof Westergaard, i stedet går på talerstolen i Anlægget. Biskoppen leder også den friluftsgudstjeneste, som festen begynder med.

- Der var så fin opbakning sidste år. Så det - sammen med godt vejr - håber vi på igen, siger Anni Guldager fra Anlæggets Venner.

Annonce

Anlæggets venner

Anlæggets venner er de lokale Anni Guldager, Ole Søbye og Ole Marcussen samt Lise Hjorth Fra København og Anders Kau Petersen fra Aarhus, der begge har trådt deres barnesko i Grindsted. Derudover er der en række andre frivillige, som giver en hånd med ved grundlovsfesten, blandt andre Flemming Boisen og Stig Møller.

Sang og musik

Programmet er endnu ikke helt på plads, men det står fast, at der bliver taler, musik og fællessang - under et fælles tema, som i år er "Genforeningen".

Koret Vokalias og FDF-orkesteret synger og spiller for til fællessang, Lykke Liga og Idræt om dagen tager en håndboldkamp på plænen, og to gange i løbet af eftermiddagen er der cirkusforestilling ved Cirkus Mongo med klovnen Tonny Trifolikom.

- Vi har haft ham i byen før i forbindelse med den første integrationsfest, og han sikrer, at der er rigtig god underholdning for alle børn, siger Anni Guldager.

Som sidste år vil "De Grønne Pigespejdere" stå for bålaktiviteter, Jytte Fruerlund er klar med farver og pensler til ansigtsmaling, og Nygård Ismejeri og Alletiders Pølsevogn er også med, så man ikke behøver gå sulten hjem.

Hvad med legepladsen

Anlæggets Venner håber også snart at kunne præsentere en plan for, hvad der skal ske med legepladsen i Anlægget.

Vennerne har netop fået grønt lys fra Billund Kommune, men mangler penge til at få ideerne visualiseret.

- Vi ville så gerne vise lidt af det nye, vi har gang i. Lige nu mangler vi bare penge, siger Anni Guldager.

Nygård Ismejeri er på pletten ved grundlovsfesten. Arkivfoto: Martin Ravn
Grundlovsfesten i anlægget bliver indledt med en friluftsgudstjeneste, som biskop Elof Westergaard står for. I år er kirken og anlægget nemlig gået sammen om at holde festen. Arkivfoto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce