Annonce
Billund

Anlæggets Venner gentager sidste års succes: Grindsted får igen en grundlovsfest

Ansigtsmaling bliver igen i år en del af grundlovsfesten i Anlægget i Grindsted. Arkivfoto: Martin Ravn
Biskoppen er hovedtaler ved årets grundlovsfest i Anlægget i Grindsted. Genforeningen er det overordnede tema. Der er også musik, mad og ansigtsmaling.
Annonce

Grindsted: Grundlovsfesten i Anlægget i Grindsted er kommet for at blive - i hvert fald hvis det står til Anlæggets Venner, som er klar til at gentage sidste års succes.

Omkring 300 kiggede forbi den tidlige sommerdag sidste år, da talerstolen var blevet pyntet op med flag og blomster, og det har givet arrangørerne lyst til at prøve igen.

I år har man slået kræfterne sammen med Grindsted Kirke, så der ikke er to konkurrerende arrangementer i byen på grundlovsdag. Det betyder, at kirkens taler, biskop Elof Westergaard, i stedet går på talerstolen i Anlægget. Biskoppen leder også den friluftsgudstjeneste, som festen begynder med.

- Der var så fin opbakning sidste år. Så det - sammen med godt vejr - håber vi på igen, siger Anni Guldager fra Anlæggets Venner.

Anlæggets venner

Anlæggets venner er de lokale Anni Guldager, Ole Søbye og Ole Marcussen samt Lise Hjorth Fra København og Anders Kau Petersen fra Aarhus, der begge har trådt deres barnesko i Grindsted. Derudover er der en række andre frivillige, som giver en hånd med ved grundlovsfesten, blandt andre Flemming Boisen og Stig Møller.
Annonce

Sang og musik

Programmet er endnu ikke helt på plads, men det står fast, at der bliver taler, musik og fællessang - under et fælles tema, som i år er "Genforeningen".

Koret Vokalias og FDF-orkesteret synger og spiller for til fællessang, Lykke Liga og Idræt om dagen tager en håndboldkamp på plænen, og to gange i løbet af eftermiddagen er der cirkusforestilling ved Cirkus Mongo med klovnen Tonny Trifolikom.

- Vi har haft ham i byen før i forbindelse med den første integrationsfest, og han sikrer, at der er rigtig god underholdning for alle børn, siger Anni Guldager.

Som sidste år vil "De Grønne Pigespejdere" stå for bålaktiviteter, Jytte Fruerlund er klar med farver og pensler til ansigtsmaling, og Nygård Ismejeri og Alletiders Pølsevogn er også med, så man ikke behøver gå sulten hjem.

Annonce

Hvad med legepladsen

Anlæggets Venner håber også snart at kunne præsentere en plan for, hvad der skal ske med legepladsen i Anlægget.

Vennerne har netop fået grønt lys fra Billund Kommune, men mangler penge til at få ideerne visualiseret.

- Vi ville så gerne vise lidt af det nye, vi har gang i. Lige nu mangler vi bare penge, siger Anni Guldager.

Nygård Ismejeri er på pletten ved grundlovsfesten. Arkivfoto: Martin Ravn
Grundlovsfesten i anlægget bliver indledt med en friluftsgudstjeneste, som biskop Elof Westergaard står for. I år er kirken og anlægget nemlig gået sammen om at holde festen. Arkivfoto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Det skal nok gå gutter

Esbjerg

Nyt boligprojekt smider lokal købmand på gaden: - Det gør selvfølgelig ondt

Annonce