Annonce
Billund

Anlæggets Venner har en plan med legepladsen, men mangler penge

Anni Guldager håber på støtte fra Billund Kommunes borger- og idékasse, så Anlæggets Venner til grundlovsfesten kan være lidt i gang med den nye legeplads eller i det mindste have et skifteprojekt, så alle kan se, hvad legepladsen skal indeholde. Arkivfoto
Anlæggets Venner mangler bare 5000 kroner til at betale for at få lavet et skitseprojekt til den nye legeplads i Anlægget.

Grindsted: Anlæggets Venner har store planer for legepladsen i Anlægget og håber fortsat, man kan nå præsentere nogle af dem ved grundlovsfesten den 5. juni. Vennerne mangler dog de 5000 kroner, der koster at få visualiseret deres tanker.

- Allerhelst ville vi jo have været i gang med legepladsen, men vi har først lige fået tilladelse af Billund Kommune til at gå videre og lave legepladsen i samarbejde med kommunen og legepladskonsulenten. Vi har masser af ideer og og ingen penge. Vi ville gerne vise et skitseprojekt. Det koster 5000 kroner, som vi ikke har, siger Anni Guldager.

Annonce

Fortællestol

Hjertet i den nye legeplads skal være en såkaldt fortællestol. Ved siden af den skal der stå en kasse med laminerede ark med fortællinger, så man kan sætte sig der og fortælle en historie - for sit barnebarn, dagplejebørnene eller andre. Det overordnede tema skal være "Sø og land".

- Det er ikke en legeplads som alle andre. Vi vil gerne skabe et eventyrligt sted for børnene, siger Anni Guldager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

112

Dige repareret ved Møllehus i nat: - Vi er fortsat i forhøjet beredskab

Annonce