Annonce
Aabenraa

Anmeldelse af ny Julehjerteby: Aabenraa har fået en unik hyggelig by i byen

Hvis man ikke har besøgt den nye Julehjerteby endnu, så er det med at komme afsted. Den nye placering ved Banegården er helt perfekt og ligger op til, at byen kunne ligge der fast hele året og skabe endnu mere glæde. Foto: Søren Gylling

Julehjertebyens endeligt. Dødstødet. En helt forkert beslutning.

De negative kommentarer har været mange til tovholder for Julehjertebyen, Malene Bruhn, siden offentliggørelsen af byens flytning til Banegården.

De ord blev i lørdags gjort til skamme, da Julehjertebyen åbnede på sin nye placering.

Annonce

Sjældent er det set, at noget passer så godt sammen som de mange minituarehuse og de naturlige omgivelser på banelegemet.

De nye omgivelser giver lige netop det ekstra til Julehjertebyen, som Storetorv ikke kunne give. Træer, buske og en grøn afskærming, som tilfører byen en hyggelig stemning, som de frivillige ikke kunne ønske sig bedre.

Hvordan Malene Bruhn har kunnet se det, da hun stod i vildnisset i sommer og forestillede sig Julehjertebyen ligge der, er beundringsværdigt. Men som hun siger: Det er blevet lige nøjagtig som det billede, hun havde i sit hoved, og det må vi andre tage hatten af for.

Nu har Aabenraa fået sin egen Den Gamle By. Vi har fået en by i byen, hvor vi kan gå ned og hygge efter julegaveindkøbene - langt fra stress og jag.

Derfor skylder vi alle også en stor tak til Malene Bruhn og de mange frivillige, som har knoklet for at få Julehjertebyen på benene et nyt sted. Vi skal som by være stolte af at have sådan nogle ildsjæle, som er villige til først at bruge 10-12 timer om dagen i to uger for at få byen sat på plads og derefter bruger mange timer helt frem til den 23. december på at glæde os andre.

Jeg synes ikke, vi kan være bekendt at sende flere negative kommentarer efter dem efter deres hårde arbejde. De sætter Aabenraa på landkortet igen ved denne forvandling af Julehjertebyen, og de får ingen løn andet end at se gæsternes glæde. En gratis hjertevarm juleoplevelse er overskriften på Julehjertebyen, og den leverer de til topkarakter.

Men når nu byen står så perfekt der ved Banegården, hvorfor skal den så kun stå der til jul?

Det er jo ikke, fordi stedet bliver brugt til noget andet i årets løb, og jeg er sikker på, at Julehjertebyen godt kunne få masser af andet liv resten af året.

Vi er i Aabenraa blevet kendt for de mange events, som blandt andre Shop i City Aabenraa arrangerer, og jeg kunne da godt se Julehjertebyen blive brugt til vinterferie, påske, Halloween, sommerhygge med mere.

Med den kreativitet, der er sprudlet frem i Aabenraa de seneste år, er der vel næsten ingen grænser for, hvad Julehjertebyen kan bruges til.

Samtidig kunne vi passe på vores ildsjæle i Julehjertebyen, som dermed kunne undgå de mange timers hårde arbejde, der er ved at flytte husene hele tiden.

Vi har fået en gylden mulighed smidt lige ned i skødet, så lad os gribe den og udnytte den til mange flere timers hygge i vores specielle by i byen.

Men når nu byen står så perfekt der ved Banegården, hvorfor skal den så kun stå der til jul?

Fra klummen
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Serietyv afsløret af DNA-spor: Har været i gang i otte år - nu anklages han for 29 nye forbrydelser

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Rotterne kommer på uønsket visit i private boliger: Anmeldelser fra borgerne steget voldsomt

Sydjylland For abonnenter

Frygtet svinesygdom rykker nærmere og nærmere Danmark: Rigtig mange bønder er her ikke i morgen, hvis den krydser grænsen

Kolding For abonnenter

Anettes far tabte guldtand ud af munden kort inden han døde: I dag er den endt som hendes højtelskede smykke

Navne

Mindeord over stifter af stort transportfirma: "Betal kontant og hold lidt i reserve" blev Bents slogan

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Esbjerg For abonnenter

Strid om vandboring på vej i ekspropriation: Landmand vil have flere penge, end vandværket kan give

Aabenraa

Groft hærværk i lagerhal: Træplanker overhældt med dieselolie

Esbjerg

Corona-status i Esbjerg: Smitten stiger i to nye bydele og mistanke om frygtet variant hos en person

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Haderslev

Bedste skruer op for julehyggen: Spis en hotdog med mundbind og den er gratis

Sønderborg For abonnenter

Aldi vil investere millioner i to byer: Her vil kæden bygge nye butikker

Sydjylland

I aften går det løs: Politiet klar med kæmpe julerazzia

Annonce