Annonce
Digitalt

Anmeldelse: Alle for én, og en for alle i Pikmin 3 Deluxe

Pikmin 3 udkommer på Nintendo Switch i en Deluxe-udgave, der byder på bedre grafik, lidt flere spilmuligheder og alt indholdet fra originalen og alle udvidelserne til WiiU. Pr-foto
Pikmin 3 gør comeback på Nintendo Switch i en særlig Deluxe-version, og det er en oplagt anledning til at lære Pikmin bedre at kende – eller genoptage bekendtskabet
Annonce

Pikmin-serien gør sit indtog på Nintendo Switch-konsollen som én af flere titler fra den hedengangne Nintendo WiiU-konsol har gjort det allerede, i en Deluxe-udgave med alt indholdet fra WiiU og lidt til.

Det kan være farligt og et udtryk for manglende fantasi, når man koger suppe på gamle ben, men indtil nu har Nintendo med en 100 pct. succesrate konverteret solide eksklusiv-titler fra WiiU til Switch. Og det er let at se, hvorfor Nintendo vælger at gøre det, for mens Nintendo Switch sælger konsoller i hobetal, så blev WiiU stort set overset, selvom der var mange gode titler på konsollen.

Derfor er Nintendo nu igen på banen med en relancering, i form af Pikmin 3 – spørgsmålet er så, om de kan fortsætte succesraten.

Annonce

En Pikmin til en hver anledning

Det korte svar er: ja, det kan Nintendo. Har du stiftet bekendtskab med Pikmin-serien allerede, ved du, hvad du går ind til – hvis ikke får du en kort intro.

I Pikmin 3 rejser du i dit rumskib til planeten med det mundrette navn PNF-404. Her skal du i rollen som Alph, Charlie eller Brittany gå på opdagelse, komme forbi forhindringer og besejre bosser. Til dette får du brug for hjælp, og den hjælp får du af Pikmin – de væsener, der befolker planeten.

Det er svært ikke at have ondt af de mange Pikmin, der må lade livet under vejs - men hvor der handles, der spildes, og særligt dine kamp-Pikmin må påtage sig rollen som kanonføde undervejs.  Pr-foto

Der er mange forskellige typer Pikmin, og de kan forskellige ting. De gule Pikmin kan fx lede elektricitet og er gode til at grave, de røde kan slås, mens blå Pikmin er mest bevendte i vand. Der er masser af forskellige Pikmin, og lige som Alph, Charlie og Brittany skal de kombinere deres evner i de rigtige situationer, for at du kan avancere i eventyret.

I modsætning til Animal Crossing, der er et virkeligt afslappende spil, så er Pikmin 3 Deluxe en hæsblæsende affære. Du har nemlig masser, du skal nå, inden solen går ned, og hvis du ikke når at få alle Pikmin tilbage til dit rumskib før solnedgang, så dør de. Og de gør det ikke stille; du er nødt til at høre deres lidelser og se deres spøgelser – og man skal nærmest have et hjerte af sten, før det ikke gør ondt. Så tag ansvar for dine Pikmin!

Annonce

Hektisk men hyggeligt

Hele universet i Pikmin 3 er en fornøjelse at gå på opdagelse i, alene lyddesignet skriger Nintendo og hygge. Der er masser af sjove animationer og lyde, når dine Pikmin bestræber sig på at behage dig og udføre dine ordrer, og selvom det er hektisk med den begrænsede tid, er det også hyggeligt at spille.

Pikmin 3 har aldrig været flottere, end det er på Switch, så det er en oplagt anledning til at stifte bekendtskab med spilserien - eller til at genopdage den, hvis man spillede det på WiiU. Pr-foto

I Deluxe-udgaven får du alt det oprindelige indhold fra WiiU-versionen af spillet, plus to ekstra sidemissioner, alt DLC-indhold fra originalen samt en ny sværhedsgrad. Det er muligt at spille multiplayer i et særligt bingo-minispil, men meget mere væsentligt er det muligt at spille story mode i co-op, hvilket både er en hjælp og hyggeligt.

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen indeholder affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Pikmin 3 har godt nok syv år på bagen, men det holder fortsat, og uanset om du prøvede det på WiiU eller ej, er det et spil værd på Switch.

Titel: Pikmin 3 Deluxe

Platform: Nintendo Switch

Udgivelsesdato: 30. oktober 2020

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Politiet efterlyser 30-årig kvinde

Annonce