Annonce
Vejen

Anmeldelse: Børn på legeplads blev truet med gevær

Genrefoto: Colourbox

Vejen: Tirsdag klokken 11.20 modtog Syd- og Sønderjyllands Politi en usædvanlig henvendelse fra Vejen.

Her skulle to drenge på otte og ti år være blevet truet af en mand på en legeplads på Vesterled.

- Han skulle have truet dem med noget, som de beskriver som "et gevær - ligesom det man går på jagt med", fortæller vagtchefen ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Erik Lindholdt.

Politiet fandt frem til mandens bopæl og kunne under ransagningen konstatere, at han havde to luftgeværer på adressen. Der er tale om en 65-årig mand fra Vejen.

- Vi får ham efterfølgende anholdt. Han erkender, at han har været på legepladsen og har haft fat i de her unger, men hans forklaring er lidt anderledes end drengenes, siger Erik Lindholdt, der ikke ønsker at uddybe mandens forklaring.

Efter afhøringen valgte politiet at løslade den 65-årige. Han er dog fortsat sigtet for trusler.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce